Cum s-au descurcat pompierii în "incendiul" de la Oil Terminal / Galerie foto și video

301
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a desfășurat, ieri, un exercițiu complex de situații de urgență pentru testarea planului de urgență externă la SC Oil Terminal SA. Iată care a fost scenariul și cum s-au descurcat pompierii. 

La SC Oil Terminal SA, pe timpul unei operațiuni de încărcare a combustibilului, ca urmare a depășirii parametrilor de lucru, a cedat o garnitură de etanșare la un rezervor. Astfel s-a deversat aproximativ 1.5 tone de motorină. Totodată, o echipă de întreținere făcea reparații la rezervorul învecinat, cu lucrări cu foc deschis.

Așadar, vaporii de la suprafața motorinei deversate s-au aprins, incendiul izbucnind violent.

Încercând să intervină cu stingătoare, doi dintre membrii echipei care efectua reparații au suferit arsuri.

Conducerea Oil Terminal a convocat, imediat, celula de urgență. Apoi, dispeceratul a sunat la 112, pentru anunțarea ISU Dobrogea, pentru a solicita ajutor. De asemenea, societatea a anunțat și pompierii de la Consal Trade, pentru a se reuși stingerea incendiului în timp util. 




În paralel, celula de urgență a Oil Terminal a dispus intervenția de salvare, punerea în funcțiune a instalației fixe de stingere cu spumă, precum și răcirea rezervoarelor învecinate. Două autospeciale cu apă și spumă s-au deplasat la locul presupusului incendiu.

La exercițiu, au sosit imediat și polițiștii rutieri, în frunte cu inspectorul Ciprian Sobaru, șeful Biroului pentru Siguranța Circulației în Mediul Urban din Serviciul Rutier, dar și comisarul șef Dănuț Pisică, adjunctul Poliției Municipiului Constanța.

"Am blocat circulația și nu am lăsat pe nimeni să treacă, în afară de autospeciale și ambulanță", afirmă adjunctul Poliției Municipiului.

Pompierii spun că, dacă acest incendiu ar fi fost real, ar fi putut dura chiar și șase ore până la stingerea, în condiții de siguranță, a acestuia. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4657 secunde