Cum să-i ții pe hoți departe de casa și mașina ta!

94
Cum să-i ții pe hoți departe de casa și mașina ta! - 21ianuarieprevenireafurturilorpo-1390305915.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii constănțeni atrag atenția asupra măsurilor de siguranță pe care trebuie să le ia fiecare deținător al unui autoturism și fiecare proprietar al unei locuințe, pentru a-i descuraja pe hoți.


"Fenomenul infracțional de furt din autovehicule este generat de o serie de cauze cum ar fi: neglijența proprietarilor în a-și asigura autoturismele cu sisteme de securitate eficiente; ne-încuierea portierelor la părăsirea autoturismului; lăsarea în autoturism a bunurilor de valoare: genți, telefoane, GPS-uri; parcarea acestora în zone neiluminate sau izolate", au precizat reprezentanții Poliției Constanța.


Drept pentru care, sfaturile polițiștilor sunt: 


- Sub nici o formă nu trebuie lăsate în autoturism obiecte de valoare, bani, portofele, genți, gps-uri, telefoane sau acte personale. Pentru hoți, acestea reprezintă o provocare!
Cât privește furturile din locuință, "practica demonstrează că reușita în activitatea infracțională se bazează și pe ajutorul acordat de victime atunci când se lasă ferestre deschise, când ușile nu sunt asigurate cu încuietori, se lasă cheia sub preș sau bilete în ușă de genul «sunt plecat în concediu; lipsesc câteva ore».
"Pentru că este mai ușor să prevenim decât să combatem, vă recomandăm câteva măsuri simple dar eficiente, menite a-l determina pe infractor să renunțe să atenteze la proprietatea dumneavoastră ori să-i îngreuneze reușita", au subliniat oamenii legii.
- Când lipsiți o perioadă mai îndelungată de acasă, rugați un vecin să vă ridice corespondența din cutia poștală sau eventualele facturi prinse în ușă, să supravegheze perimetrul locuinței și să interpeleze persoanele necunoscute care sună la ușa dumneavoastră.
- Ușa de acces trebuie ținută permanent încuiată cu cheia deoarece hoții profită de această neatenție și sustrag din hol genți sau obiecte de îmbrăcăminte.
- Nu păstrați în casă sume importante de bani și nu faceți publice valorile pe care le dețineți.
- Nu permiteți copiilor să deschidă ușa persoanelor necunoscute indiferent de motivele invocate.  
- Dacă la ușa dvs. se prezintă persoane care vând sau solicită cumpărarea unor produse,  evitați-le ! În nici un caz nu le permiteți accesul în locuință.


Pentru situațiile de urgență în care este amenințată siguranța dumneavoastră, a familiei sau a bunurilor ori pentru alte situații în care legea o impune, apelați numărul unic de urgență 112.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3675 secunde