Cum să te ferești de hoți

548
Printre prioritățile stabilite la începutul anului de polițiștii constănțeni se numără, pe lângă prinderea celor care încalcă legea, și prevenirea infracțiunilor.
În acest sens, a fost inițiat "Programul de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului". Acesta este structurat pe trei mo-dule, respectiv prevenirea furturilor din autoturisme, din locuințe și prevenirea furturilor din camerele de hotel, urmărind creșterea gradului de siguranță a cetățenilor.
Astfel, ieri, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au organizat o întâl-nire cu voluntarii din cadrul Centrului de Voluntariat – Centras Constanța, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
În cadrul evenimentului au fost prezentate recomandările referitoare la prevenirea acestor genuri de infracțiuni, întrucât voluntarii vor purta discuții cu cetățenii în cadrul acțiunilor de distribuire a materialelor informativ - preventive. Totodată au fost prezentate și consecințele săvârșirii infracțiunilor de furt și furt calificat.
Cu această ocazie, polițiștii recomandă cetățenilor să țină permanent ușa închisă cu cheia, atunci când se află în locuință, deoarece infractorii profită de orice clipă de neatenție pentru a fura orice le pică la îndemână, mai ales genți, telefoane mobile sau alte obiecte de valoare. Totodată, oamenii legii îi sfătuiesc să nu păstreze în casă sume importante de bani, să nu poarte discuții referitoare la valorile pe care le dețin în locuință și să nu permită accesul în casă , persoanelor pe care nu le cunosc.
Pentru prevenirea furturilor din și de autoturisme, polițiștii constănțeni recomandă șoferilor să nu lase în interiorul autoturismelor genți sau sacoșe chiar dacă nu conțin bunuri de valoare, aparatul GPS, interfața radio cd-ului auto, telefoane mobile, laptop-uri, camere video sau foto, documente, cărți de credit, sume mari de bani sau obiecte de îmbrăcăminte, chiar și atunci când părăsesc autoturismul pentru o foarte scurtă perioadă de timp.
Totodată, ținând cont de faptul că se apropie perioada sezonului estival, polițiștii recomandă turiștilor să asigure ferestrele cât și ușa de acces în cameră, să nu lase pe balcon bunuri care să-i tenteze pe infractori, și să depoziteze sumele mari de bani și bunurile de valoare în seiful hotelului și să fie prudenți în relațiile cu persoanele nou cunoscute.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Mai 2011
Stire din Economie : Jale pe străzile Constanței!
Pagina a fost generata in 1.8025 secunde