SFATURI PENTRU ȘOFERI:

Video Cum să vă redresați mașina dacă derapați VIDEO

883
Cum să vă redresați mașina dacă derapați VIDEO - aur20006300-1327762650.jpg
Derapajul pe gheață și împotmolirea mașinii în zăpadă sunt doar câteva dintre problemele șoferilor, în aceste zile. Urmăriți sfaturile specialiștilor, pentru a învăța să vă redresați autoturismul.

Pilotul de raliu Titi Aur spune că reglarea scaunului, așezarea corectă a mâinilor pe volan, în așa fel incât volanul să nu rămână liber niciodată și centura de siguranță sunt esențiale pentru început.

"Trebuie să adaptăm de fiecare dată viteza la condițiile de aderență, vizibilitate și aglomerație. De multe ori, viteza legală înseamă foarte mult, imaginați-vă pe gheață, pe polei, o coborâre, o trecere de pietoni, și atunci nu 50, ci chiar 5 km poate fi o viteză foarte mare", spune pilotul. "Cauciucurile de iarnă sunt foarte importante prin prisma acestor tăieturi lamelare în care este prinsă zăpada.Asa se creeaza efectul zapada-zapada iar autoturismul capata aderență mult mai bună pe un carosabil acoperit de zăpadă", subliniază Titi Aur, citat de Realitatea.net.

Ce să faceți dacă vă împotmoliți

"Atunci când vă împotmoliți, soluția nu este să accelerați cât puteți de tare, pentru că veți sta pe loc. Soluția este să încercați să faceți puțin balans", spune pilotul. Unele mașini sunt dotate cu un sistem ESP. Specialiștii recomandă dezinstalarea acestuia doar în anumite situații, avertizează Titi Aur.

"Când mașina derapează, punem roțile pe direcția de mers, și accelerand usor, mașina poate fi controlată".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012
Stire din Eveniment : Un vagon a ars în Gara Palas Constanța
Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012
Stire din Eveniment : A furat cafea dintr-un supermarket
Pagina a fost generata in 1.9134 secunde