Cum se va circula pe podul de la Agigea și când vor fi finalizate lucrările

750
Cum se va circula pe podul de la Agigea și când vor fi finalizate lucrările - podagigea-1395758357.jpg

Articole de la același autor

Traficul rutier de pe podul de la Agigea va fi deschis complet circulației de la mijlocul lunii iunie și până la sfârșitul lunii septembrie. De asemenea, pe pod se va circula fără restricții în ceea ce privește transportul de persoane în perioada Paștelui, dar și de 1 Mai. Specialiștii spun că lucrările vor fi finalizate pe 15 martie 2015. 


Podul de la Agigea rămâne o problemă spinoasă pentru cetățenii care locuiesc în sudul litoralului. Restricții de viteză, de tonaj și pod închis - cu aceste probleme se confruntă oamenii de aproximativ patru ani, de când au început lucrările. Până pe 15 iunie, și în afara scurtelor perioade de Paști și 1 Mai, pe podul de la Agigea se va lucra în continuare, în zilele de marți, joi și sâmbătă, în intervalul orar 9-13. 


Podul, deschis pe timp de vară 
Timp de două luni și jumătate, pe perioada verii, podul de la Agigea va fi deschis fără restricții. 
"De la mijlocul lunii iunie și până la sfârșitul lunii septembrie, vrem să deschidem traficul pentru toate categoriile de autovehicule. De la sfârșitul lunii septembrie, vor fi reluate lucrările, astfel încât oamenii să-și poată organiza șantierul pentru finalizarea lucrărilor de la pod. Important pentru noi este, în primul rând, traficul de persoane. Însă nu uităm de traficul greu, care este deviat și creează o problemă financiară destul de serioasă în ceea ce privește economia județului", a explicat pre-fectul Constanței, Radu Volcinschi. 


Lucrări întârziate 
Reprezentanții Prefecturii Constanța au precizat faptul că, de Paști, dar și în perioada vacanței de 1 Mai, se va veni în sprijinul cetățenilor și al turiștilor, astfel că podul va fi deschis, fără restricții de tonaj pentru transportul de persoane. 
"Am discutat posibilitatea de a se circula pe trei benzi, în funcție de fluxul de mașini pe care îl vom avea în perioada Paștelui. Astfel, în perioada 17-21 aprilie, se va circula fără limită de greutate în ceea ce privește transportul de persoane. De asemenea, în perioada 29 aprilie - 5 mai, pe podul de la Agigea se va circula fără limită de tonaj pentru traficul de persoane. Restricțiile rămân pentru traficul de marfă cu greutate mai mare de cinci tone. Bineînțeles, cu data de 1 iunie vom avea informări la punctele de barieră pentru ceea ce înseamnă zilele în care traficul va fi oprit, dar și rutele ocolitoare, astfel încât turiștii să nu aibă surprize și să se trezească cu podul închis. Lucrările de la pod sunt întârziate, am avut vreme nefavorabilă, perioade în care nu s-a putut lucra la înălțime din cauza vântului puternic", a mai spus prefectul. 


Noul pod va rezista 60 de ani? 
Până în prezent, deși se estima că suma cheltuită pentru repararea podului va fi de patru milioane euro, iată că, după aproximativ jumătate de deceniu, au fost băgate nu mai puțin de șase milioane euro, costul final al lucrării fiind de aproximativ 12 milioane euro. 
"Din cauza faptului că au început să se rupă cablurile la hobane, lucrările au fost întrerupte, iar costurile mult mai mari. Acum, suntem la un grad de finalizare de 50% în ceea ce privește schimbarea hoba-nelor. Până în acest moment, s-au cheltuit aproximativ șase milioane euro. E posibil să se ajungă la 12 milioane euro. Proiectul va fi gata pe 15 martie 2015, iar noile hobane au un termen de garanție de 60 de ani", a precizat Mihail Bașulescu, directorul Direcției de Drumuri cu finanțare externă rambursabilă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Februarie 2014
Stire din Eveniment : Podul Agigea  este închis sâmbătă
Vineri, 14 Februarie 2014
Stire din Eveniment : Podul Agigea va fi închis sâmbătă
Pagina a fost generata in 0.5901 secunde