CUM ȘI CÂND POT FI DETECTATE RADARELE POLIȚIEI RUTIERE

1660
CUM ȘI CÂND POT FI DETECTATE  RADARELE POLIȚIEI RUTIERE - ipjmasiniradarpolitie19-1360782512.jpg
Radarele sunt cele mai de temut "arme" ale polițiștilor rutieri, în lupta cu șoferii vitezomani. Dacă în urmă cu câțiva ani, radarele din Constanța erau vechi și cu casete, mai nou, oamenii legii au radare noi, care înregistrează digital și te pot prinde chiar și de la un kilometru. Unii șoferi însă nu vor să creadă nici în ruptul capului că li s-a întâmplat așa ceva și se ceartă în repetate rânduri cu rutieriști, mai ales când aceștia din urmă nu îi lasă să vadă înregistrările surprinse de radar. 


Claxoane, flash-uri sau semnale din mâini - acestea sunt modurile în care șoferii se anunță între ei de existența vreunui radar prin zonă. Astfel, conducătorii auto încetinesc pentru moment, neștiind că radarul ar fi putut să îi prindă deja. Aceeași dilemă este și în cazul detectoarelor de radar, care observă prezența unui radar, însă în acel moment, radarul deja te-a prins. 
"Radarele pe care le avem pot  fi detectate, nu au de ce să nu poată fi detectate, doar că aici este vorba despre un fel de interacțiune. Adică da, ca șofer poți depista radarul, însă și el te depistează pe tine. Când începe să îți piuie detectorul de radar, până frânezi, deja radarul te-a detectat", explică Ciprian Sobaru, șeful Biroului pentru Siguranța Circulației în Mediul Urban Constanța din cadrul Serviciului Rutier. 


"Radarele bat și la un kilometru" 
 "Există două tipuri de radare. Cele mai utilizate în acest moment sunt cele noi, care sunt cu înregistrare digitală pe hard disk. Ambele tipuri de radare sunt aceeași firmă, același sistem. În tot județul sunt 12 radare noi, iar în municipiu sunt patru. O diferență între cele două tipuri de radare, cel digital și cel analog, este că cel digital înregistrează continuu, fără să primească comanda de înregistrare, păstrează imaginile în memorie și oferă posibilitatea să poți da comanda de înregistrare și să fie memorată pe hard disk. Cu alte cuvinte, dacă nu ai apăsat pe înregistrare, dar observi ceva, în acel moment pornești înregistrarea, iar aparatul îți memorează și ultimul minut de dinainte să dai drumul la înregistrare. Acest lucru nu se putea cu aparatele radar de tip analog. Acolo era ca la recorder, dacă apăsai pe buton înregistra, iar dacă nu, nu. Dacă drumul este drept, radarele bat și la un kilometru", afirmă șeful Biroului pentru Siguranța Circulației în Mediul Urban Constanța din cadrul Serviciului Rutier. 


De ce nu au voie polițiștii să arate înregistrările șoferilor 
"Șoferii care sunt trași pe dreapta pe motiv că au depășit viteza regulamentară nu au voie să vadă înregistrarea. Polițistului îi este interzis să arate înregistrarea. Imaginile video sunt arătate numai în instanță. Această interzicere a apărut în momentul în care se foloseau casetele. Pentru a putea să-i arăți unui șofer, trebuia să oprești întreaga înregistrare. În momentul în care era vreunul care voia să vadă înregistrarea, polițistul o oprea, dădea înapoi cât trebuia și apoi înregistra iar. Însă rămânea o pauză, iar dacă îl controla cineva nu avea o explicație pentru care a oprit înregistrarea. Cu radarele digitale nu mai poți face asta. Acesta înregistrează încontinuu", spune Ciprian Sobaru. 


Motivele stupide ale șoferilor opriți în trafic pentru viteză 
Polițiștii constănțeni recunosc faptul că șoferii sunt destul de arțăgoși și o țin sus și tare pe a lor că nu au încălcat legea.
"Șoferi care se ceartă pe acest aspect sunt o grămadă. Nu înțeleg de ce nu li se poate arăta înregistrarea. Ori spun că vor ei să se convingă, ori au senzația că nu li se poate întâmpla lor așa ceva, ori spun că nu au avut viteză sau că a avut polițistul ceva cu ei și este un abuz", explică inspectorul principal. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 13 Februarie 2013
Stire din Eveniment : SINUCIGAȘII de pe șoselele Constanței
Luni, 11 Februarie 2013
Stire din Eveniment : CONSTANȚA, CA O PÂNZĂ DE PAIANJEN
Miercuri, 06 Februarie 2013
Stire din Eveniment : Polițiștii rutieri  continuă "pânda"
Pagina a fost generata in 1.3947 secunde