Cum te poți plimba ilegal cu o șalupă

243
Doi bărbați sunt cercetați penal pentru trecerea ilegală a frontierei. Ieri după-amiază, în jurul orei 15,00, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat în Marea Neagră, la o distanță de aproximativ 18 mile marine travers de Mangalia, o ambarcațiune de agrement care părăsise apele teritoriale ale României fără a avea efectuat controlul de trecere a frontierei de stat la ieșirea din țară.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că în ambarcațiunea model Merry Fischer 725, sub pavilion România, se aflau doi bărbați, de 34 ani și respectiv 24 ani, care au decis în jurul orei 12.20 să părăsească portul Marina din localitatea Limanu fără a anunța reprezentanții Gărzii de Coastă că intenționează să depășească zona apelor teritoriale ale României.

Ambarcațiunea în cauză a fost monitorizată permanent de lucrătorii din cadrul SCOMAR care au anunțat o echipă mobilă din cadrul Grupului de Nave Mangalia să pornească în urmărirea ei.

Șalupa rapidă a Gărzii de Coastă a reușit să o intercepteze și ulterior a escortat-o până în portul Limanu.

Pe numele celor doi cetățeni români au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârșirea infracțiunii de ieșire/intrare din/în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, faptă prevăzută și sancționată de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001 modificată și completată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2978 secunde