Cum țineți la distanță hoții din autoturisme

425
În sezonul estival, hoții pândesc orice clipă de neatenție pentru a vă lăsa fără bunuri. Pentru a preveni furturile din autoturisme, Poliția Română desfășoară, în perioada iulie - septembrie 2012, campania "Nu-ți lăsa mașina la îndemâna hoților!".
Iată ce vă sfătuiesc polițiștii, pentru a nu fi furate bunuri din autoturisme:
r Nu lăsați la vedere, în interiorul mașinii, diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genți, borsete, aparatura electronică, etc.) chiar dacă lipsiți pentru scurt timp.
r În stațiile de alimentare cu carburanți, pe timpul achitării contravalorii combus-tibilului, acționați sistemul de închidere a ușilor.
r Pe perioada deplasării cu autoturismul acționați sistemul de închidere al ușilor. Astfel veți evita să fiți deposedați la sema-for de geanta ce se află în interiorul mașinii; când părăsiți autoturismul, geamurile trebuie să fie întotdeauna închise complet.
r Pe toate roțile autoturismului fixați dispozitive antifurt. Inscripționați numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiecte ușor demontabile (casetofoane, baterii, componente exterioare etc.). Acestea vor fi mai dificil de valorificat de către hoți.
r Atunci când părăsiți autoturismul și acționați închiderea centralizată, asigurați-vă că portiera s-a închis. Cu ajutorul dispoziti-velor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o.
r Pentru eventuale reparații, nu vă adresați atelierelor neautorizate sau meșterilor ocazionali. Se pot face mulaje după chei sau puteți rămâne fără componente care funcționau foarte bine.
În situația în care deveniți victima unei infracțiuni de furt, anunțați Poliția la numărul unic de urgență 112.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 02 Iulie 2012
Stire din Eveniment : Incendiu în Portul Tomis
Pagina a fost generata in 2.1581 secunde