Cum vor decurge activitățile pentru "Săptămâna prevenirii criminalității"

233

Articole de la același autor

În perioada 24-28 septembrie, Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității va derula, la nivel național, cea de-a șaptea ediție a "Săptămânii Prevenirii Criminalității".


Activitățile desfășurate în această săptămână urmăresc sensibilizarea populației cu privire la importanța adoptării unor comportamente antivictimale și antiinfracționale, precum și a implicării în activități cu caracter preventiv. 
Polițiștii vor participa la mese rotunde pe diverse teme (delincvență juvenilă, violența în școli, victimizarea minorilor, violența în familie, criminalitatea în mediul rural, consumul de droguri, siguranța rutieră) și vor avea întâlniri cu elevi, părinți, profesori și directori ai unităților de învățământ, bătrâni, administratori de societăți comerciale și de imobile, reprezentanți ai comunităților multiculturale etc. De asemenea, oamenii legii vor participa la emisiuni radio-tv pe teme de prevenire, vor distribui materiale preventive în spații publice și vor organiza puncte fixe de informare pentru cetățeni. 
Pe parcursul săptămânii, se vor organiza expoziții pe teme de prevenire, vor fi prezentate filme educative și programe artistice. De asemenea, oamenii legii vor simula fapte antisociale, pentru a vedea modul în care reacționează cetățenii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6007 secunde