Curse contra-cronometru pe trecerile de pietoni

689
8
Curse contra-cronometru pe trecerile de pietoni - fondcursecontracronometrupietoni-1408888636.jpg

Articole de la același autor

Nouă secunde - atât au la dispoziție pietonii să traverseze un bulevard important al Constanței, în claxoanele și înjurăturile șoferilor! "Reușim să ajungem pe trotuarul celălalt doar dacă alergăm! Dar bătrânii ce fac, cum traversează?!" - reclamă o cititoare. Această situație poate fi întâlnită la mai multe semafoare din oraș.

Pietonii care nu folosesc marcajele pietonale pentru traversarea străzii riscă amenzi usturătoare atunci când sunt observați de polițiștii rutieri. Motivul este simplu: își pun în pericol siguranța și viața netraversând prin zonele special însemnate în acest sens. Dar, semnalează cititori ai ziarului "Cuget Liber", sunt în siguranță traversând pe la semafoarele care, puțin după ce au trecut de mijlocul drumului, își schimbă culoarea în roșu? Iar astfel de situații sunt frecvent întâlnite în Constanța, ne-au semnalat mai mulți cititori, în special pe arterele principale, la intersecția cu străduțe laterale.

Exemplul cel mai elocvent este semaforul de pe bulevardul Mamaia, de la intersecția cu strada Ion Rațiu, unde timpul de verde alocat pietonilor este de doar nouă secunde (?!).

"Chiar și tinerii sunt nevoiți să traverseze în fugă bulevardul, ce să facă bătrânii sau mamele cu copiii?!", ne-a semnalat Diana Lupu, o cititoare a "Cuget Liber".

Alte zone, aceeași problemă. În zona Delfinariu, pe strada Soveja, la intersecția cu Bulevardul Mamaia, pietonii au la dispoziție doar 16 secunde pentru a traversa, în vreme ce la CET este alocat un timp de 14 secunde culorii verzi pentru pietoni. O diferență considerabilă față de alte zone, unde pietonii au la dispoziție peste 30 de secunde pentru a traversa strada - cum este cazul pe strada Theodor Burada, în zona Gării Constanța.

Confort Urban va analiza timpii de semaforizare

Timpii de semaforizare sunt calculați de polițiștii rutieri și administratorul drumului public, SC Confort Urban SRL, în funcție de zone, astfel încât să fie asigurată fluența traficului. În aceste condiții, au explicat oamenii legii, este de înțeles ca pe arterele principale, pietonii să aibă mai puțin timp alocat traversării, comparativ cu zona Gării Constanța, unde numărul pietonilor este mai ridicat, având în vedere că este și un punct de legătură pentru mijloacele de transport în comun. Apoi, au adăugat polițiștii, timpii la o intersecție nu trebuie să depășească 120 de secunde, în cazul semafoarelor în patru timpi.

În cazul arterelor principale, a precizat Ciprian Sobaru, șeful Biroului Poliției Rutiere Constanța, timpii alocați traversării de către pietoni sunt mai scurți pentru ca bulevardul să poată fi traversat până la jumătate, unde pietonii vor aștepta pe scuar ca semaforul să-și schimbe culoarea.

La sesizarea redactorilor "Cuget Liber", însă, reprezentanții SC Confort Urban SRL vor analiza dacă se impune modificarea timpilor de semaforizare în zonele menționate și le vor modifica.

Constănțenii care au constatat această problemă și la alte semafoare din oraș se pot adresa SC Confort Urban SRL, număr de telefon 0241/672.299.

Comentează știrea

Coli
25 august 2014
Pe ganduri

Pe trecerea de pietoni nu se citeste ziarul, nu sa da check in pe fb, nu se sparg seminte, nu te scarpini in nas.pe trecerea de pietoni sa traverseaza cu precautie si in ritm putin alert de mers,

Pintea
25 august 2014
Gluma zilei

Stau 120 sec pana apare verde ,ma opresc in mijlocul bulevardului mai stau 120 sec , practic dupa 4 min traversez bulevardul Este o gluma buna .Nu o sa vezi niciodata un pieton care s-a angajat, pe culoare verde, sa se opreasca pana va ajunge pe celalalt trotuar, mai ales in zonele aglomerate, unde trec deodata 20-30 persoane. Timpii trebuie ajustati, deoarece in Constanta se face totul doar pt soferi .Cel mai bun exemplu sunt statiile de autobuz care sunt amplasate la 300-400 m de intersectie ,uneori si mai mult.

admirator
25 august 2014
de cand va spun eu chestia asta!

Abia acum v-ati trezit? Pe Aurel Vlaicu, colt cu Cumpenii, unde e semaforul ala stricat si semireparat, la un bulevard de 10-12 benzi pietonii au 17 secunde?!!! (De altfel, s-a anuntat ca vor face si aici sens giratoriu. A trecut vara si nimicuta, nimicuta... Iar au tocat banii la Mamaia cu fufele?). Fara sa mai vorbim ca cei de pe banda I, care fac direct dreapta in sensul de mers, au liber continuu si blocheaza trecerea pietonilor pe sectorul final... Vitezomanii constantei si primarele vor sa ne antreneze la sprint? Sa-i prindem -repede- din urma cand or lua-o la fuga? Aia carte maninca merda ca trebuie sa fugi pe zebre, sa nu uite ca nu i-au facut mamicutele lor in masina. Desi mai stii... Si ca si ei devin pietoni, volens nolens. Macar cand merg la amante ca pe neveste le-au invatat pe volan. Si mai este o problema: in intersectiile mari si intens circulate, cozile la masini sunt lungi. Cand vine verdele pe sensul lor, se porneste toata coloana si intra in intersectie. Dar niciodata capatul coloanei nu reuseste sa treaca, pina la schimbarea culorii. Deci mai stai cateva secunde bune -uneori jumatate din timpul afectat culorii verde la tine-, pina cand trece coloana. Timpul culorii galben trebuie sa fie mult mai mare, pentru a stopa circulatia peste tot, pina trec coloanele mari prin intersectii. Bai, da astia de la Politia circualtiei, sunt tot din aia de la Militie? Cu verdele-n sus? Si firma aia fantoma careia Primaria i-a data in grija (pe un contract substantial) semafoarele si zebrele, ce face? Primarele tot lovit la cap estem? Nu ii mai trece, nu?

Cetatean
25 august 2014
Tomis Nord

Atentie, timpi de traversare aberant de scurti la trecerea de pe bvd. Tomis. Niciodata, nu reusesc sa traversez la timp, astfel incat sa mai prind macar o secunda culoarea verde. Aviz pentru specialistii care calculeaza acesti tipi.

eu
25 august 2014
INDOLENTA

In vara aceasta trebuia ca S.C.CONFORT URBAN SRL sa ajute o alee din C-TA ptr. rezolvarea unei probleme.DUPA 2 LUNI INCA DAU DIN UMERI SI NE PASEAZA DE LA UN SEF LA ALTUL. CONCLUZIE: NU ASTEPTATI SA SE REZOLVE RAPID ACESTE PROBLEME.!!

admirator
25 august 2014
pe urma va mirati

de ce sunt atitea accidente pe zebra... toti cei accidentati acolo, ar trebui sa dea in judecata Primaria pentru neglijenta si omor/vatamare corporala din culpa. Si sa blocheze banii primarului, daca nu platesc! (Dar primarul, de unde are atitia bani in conturi, din salariul lui de milog? Iar firmele lui mereu pe profit 0.....)

marian
25 august 2014
Timpul scurt la semafor este dezastruos pt. trafic. Reprezinta o dovada de prostie sau de sabotaj

De ce spun asta ? Daca timpul e prea scurt, asa cum intilnim la multe semafoare, vor reusi sa treaca 3, maxim 4 automobile deoarece deabia apuca șirul de masini sa se miste de pe loc ca semaforul se schimba. Daca acest timp creste cu 50%, numarul automobilelor care trec se dubleaza. Daca mai creste cu inca citeva secunde, numarul automobilelor care trec se tripleaza. Aceasta e o problema esentiala pt. a asigura un trafic cursiv. Dar, fie incompetenta, fie reauavointa fac ca semafoarele sa fie programate cu timpi prea scurti si acest lucru are efectul unui sabotaj asupra traficului si inclusiv asupra economiei.

Dana
26 august 2014
ICIL-KAUFLAND

si in zona ICIL- la Kaufland e la fel!! nu stiu cum naibii calculeaza ei, ca pt Bulevardul I.C. Bratianu, unde distanta intre trotuare este mai mica si este alocat un numar mai mare de sec pt pietoni, dar pt Bulevardul 1Decembrie ( A. Lapuseanu) unde distanta dintre trotuare este mult mai mare , acolo este alocat un numar de nici 20 de sec!! cum naibii sa ajungi sa treci dintr-o parte in alta daca esti mamica cu carut si cu inca un copil, daca esti un batran/ batrana care din cauza varstei , un lucru normal de altfel, se deplaseaza mai incet, sau daca esti o persoana cu dizabilitati??? foarte bine ca in sfarsit s-a pus si problema asta!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0213 secunde