Curse ilegale inedite în Constanța: "Fac întreceri pe bani și femei"

1193
1
Curse ilegale inedite în Constanța:

Articole de la același autor

Deși circulația căruțelor este interzisă pe drumurile publice în orașe, prin lege, căruțașii nu par să fie prea deranjați de acest fapt. Drept urmare, nu numai că umblă nestingheriți prin localități, ci organizează adevărate curse pentru o sticlă de băutură sau pentru o viitoare nevastă.

În județul Constanța, au loc frecvent curse ilegale de căruțe. Zeci de căruțași se întâlnesc într-un punct și încep să-și bată caii fără milă în lupta pentru "supremație". Cei care fac astfel de întreceri sunt, de regulă, persoane de etnie romă, care se modernizează de la an la an, spun polițiștii: au telefoane mobile și se așează în puncte fixe, unii stau la pândă și dacă observă vreo mașină de Poliție imediat iau măsuri, îi sună pe conaționali și se împrăștie în doar câteva zeci de secunde. Polițiștii afirmă faptul că, de câteva săptămâni bune, stau numai cu "parul" pe căruțașii care fac curse ilegale, astfel că aceștia își schimbă des locul de întrecere, doar pentru a scăpa de amendă. Există persoane care stau "de șase" pentru a observa dacă vin mașini sau Poliția. În momentul în care cred că nu există pericole, aceștia își dau start și se întrec, iar primul ajuns la destinație câștigă pariul.

"Noi de trei săptămâni organizăm acțiuni și îi sancționăm pentru că fac curse. Acum se mută dintr-o parte în alta, iar cursele se fac foarte spontan. În fiecare săptămână dăm câte 10-15 amenzi pentru așa ceva. Ei de obicei stau la pândă și când văd mașina de Poliție se anunță, că au telefoane. Acum, mai nou, fac întreceri pe distanțe scurte, la care participă și câte zece căruțe. De obicei fac curse după amiaza, în orele la care știu că nu sunt drumurile aglomerate", afirmă comisarul șef Ion Ioniță, adjunctul Poliției municipiului Medgidia.

Zone cu probleme

Polițiștii constănțeni recunosc faptul că știu cum anume "acționează" căruțașii și încearcă să-i domolească cu orice preț. Zonele cu probleme sunt Medgidia - Peștera, Medgidia - Valea Dacilor, Cobadin, Poarta Albă, Ciocârlia. Era o perioadă în care căruțașii făceau întreceri pe bani sau femei. Acum, însă, marea majoritate face curse pentru o sticlă de băutură, pe care învingătorii o împart cu cei care au pierdut.

"Polițiștii s-au obișnuit cu ei și imediat cum îi văd că se strâng îi împrăștie. Le dau amenzi la Legea 61 și pentru punerea în pericol a participanților la trafic. De obicei mai plătesc dintre amenzi, pentru că unii dintre căruțași vin și se plâng să nu le mai dăm noi amenzi, pentru că nu li se mai dă ajutorul social. Așadar încep să plătească amenzile de teamă să nu fie lăsați fără ajutor. Noi mergem pe premisa că dacă le dăm cât mai multe amenzi se vor lăsa de acest obicei. Noi îi sfătuim pe participanții la trafic ca atunci când văd câte o căruță să anunțe la 112, pentru că sunt periculoase", conchide comisarul șef. 

Comentează știrea

cetateanu
26 august 2014
dar ?

dar daca politia nu ar veni cu,clopotei(masini inscriptionate)ca doar au slava domnuli atunci alta faina s-ar macina la moara ca si in cazul coloratilor cu tigari,tigari

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 August 2014
Stire din Cultură-Educație : Medgidienii sărbătoresc prietenia
Pagina a fost generata in 0.4331 secunde