Cursuri gratuite de limba română pentru imigranții constănțeni

695
Serviciul pentru Imigrări al județului Constanța din cadrul Oficiului Român pentru Imigrări organizează cursuri gratuite de limba română și activități de orientare culturală pentru cetățenii provenind din state non-UE.
Potrivit șefului serviciului, comisar șef Ioan Obreja, "adresate cetățenilor străini care au un drept de ședere regle-mentat în România, cursurile se desfășoară în cadrul orelor special destinate cetățenilor proveniți din state non-UE, la Colegiul Mihai Eminescu, din municipiul Constanța. Participarea străinilor la cursurile de limba română și activități de orientare culturală este la cerere și se realizează în ordinea înscrierilor, locurile fiind limitate și gratuite".
Astfel, începând cu data de 16 februarie a.c., au fost constituite două grupe de curs formate din 35 de cetățeni străini, fără limită de vârstă, din state precum Siria, Irak, Egipt și Iran.
Cursurile de limba română au o durată de 148 de ore și se vor desfășura după un program flexibil. La finalizarea cursului, participanții vor obține un certificat emis de către Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.
Sesiunea de acomodare culturală are ca scop familiarizarea persoanelor mai sus menționate cu tradițiile, obiceiurile și valorile culturale românești, precum și oferirea de informații practice privind societatea românească.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1673 secunde