Curtea Constituțională de la Chișinău: Românii nu vor intra în Republica Moldova doar cu buletinul

179
Curtea Constituțională de la Chișinău: Românii nu vor intra în Republica Moldova doar cu buletinul - romana-1434550604.jpg

Articole recomandate

Curtea Constituțională de la Chișinău a stabilit că decizia guvernului Gaburici prin care cetățenii Uniunii Europene, inclusiv românii, puteau intra în Republica Moldova doar în baza buletinului de identitate este neconstituțională.

Hotărârea a fost declarată neconstituțională pentru că, din momentul comunicării demisiei premierului Gaburici, guvernul îndeplinește doar funcții de administrare a treburilor publice până la depunerea jurământului de către membrii noului guvern, potrivit B1.ro.

Chiril Gaburici și-a dat demisia pe 12 iunie, dar pe 16 a decis convocarea unei ședințe a guvernului cu o agendă de peste 50 de proiecte de hotărâri. Toate cele care depășesc "funcțiile de administrare a treburilor publice" au fost declarate neconstituționale, informează Curtea Constituțională într-un comunicat.

După ce a fost anunțată adoptarea acestei măsuri de către guvernul de la Chișinău, Ministerul român de Externe a emis un comunicat în care preciza că Bogdan Aurescu salută această măsură, ce reprezintă "un semnal politic clar al angajamentului Republicii Moldova față de parcursul său european".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1746 secunde