Daune morale de 10.000 de lei pentru soția pe care a nenorocit-o în bătaie

397
2
Daune morale de 10.000 de lei pentru soția pe care a nenorocit-o în bătaie - daunemoralesotianenorocitabataie-1415031181.jpg

Articole de la același autor

Violența în familie este, și în prezent, o caracteristică a societății românești. Un studiu realizat recent de Agenția pentru Drepturi Fundamentale a UE susținea faptul că aproximativ 25% dintre familiile din țara noastră intervievate au recunoscut că au avut de suferit din cauza violenței partenerului de viață. În realitate, numărul celor care au fost agresate, fizic sau verbal, de către soți, este mult mai mare. Dar multe se tem să ceară ajutor. Există soluții, iar legea le face dreptate celor care sunt bătute, umilite și chiar private de unele drepturi de către partenerii de viață. Cel mai recent caz este al unei femei din comuna constănțeană Saligny, care, sătulă să îndure bătăile soțului ei, l-a reclamat la Poliție. 


Potrivit anchetatorilor, viața Marianei Andronic se transformase într-un adevărat iad. "În perioada iunie-august 2013, inculpatul Eugen Andronic i-a aplicat soției sale, în mai multe rânduri, lovituri în diferite zone ale corpului, cu pumnii și picioarele, precum și în zona capului, cu o găleată din inox, cauzându-i acesteia leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare un număr de 8-9, 11-12, 8-9, respectiv 6-7 zile de îngrijiri medicale, conform certificatelor medico-legale depuse la dosar", au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. În consecință, pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal pentru lovituri și alte violențe, iar dosarul a ajuns în atenția magistraților de la Judecătoria Medgidia. În urma analizării probelor depuse la dosar și a audierii martorilor și a celor doi implicați, judecătorii au decis să-l condamne pe inculpat la un an și patru luni de închisoare, cu executare, dar și la plata unei daune morale de 10.000 de lei către soție. Decizia nu este definitivă, poate fi contestată la instanța superioară. Precizăm că, între timp, victima a depus în atenția magistraților și cererea de divorț, care este în analiza magistraților de la aceeași instanță, Secția Civilă. 


Riscă închisoare pentru umilințe și amenințări 
Începând de anul acesta, legislația penală prevede că sunt considerate forme de violență familială inclusiv insultele, amenințările sau expresiile umilitoare. Astfel, soții care-și trag de păr nevestele, le mușcă sau le "confiscă" telefonul mobil, ori le insultă, riscă să ajungă după gratii. Pe lângă plângerea penală pe care o pot depune în atenția Poliției, victimele pot solicita instanței de judecată eliberarea unui ordin de protecție și inclusiv evacuarea din locuința comună a partenerului agresiv. 


Comentează știrea

admirator
4 noiembrie 2014
cam putin!

trebuia sa lase puscaria deoparte si sa dea o despagubire mai mare. Eventual sa-l sileasca sa munceasca in folosul comunitatii... Puscaria nu vindeca pe nimeni de violenta si nu mai sperie pe nimeni azi, cand are un regim atit de facil... Dar ce facem cad e acum nu mai putem musca sotiile de coor, cand facem dragoste? Si nici o palma peste fese nu mai putem sa le tragem... vedeti ca e nevoie si de prostituate? Deci, daca nevasta vine cu vanatai prin zonele respective, inseamna ca aa fost la amant?

aadmirator
4 noiembrie 2014
e de intrebat

de ce pentru omorarea a trei oameni, in accident de circulatie se da trei ani de inchisoare -cu suspendare-, daca se da... ai nu se declara soferul atacat de vreo criza, ceva, iar pentru ca o paruiesti pe sotie, iei 1-2 ani, cu executare? Care e criteriul valoric pentru judecatorii nostri? De ce C.p. e atit de vag si "original"? Daca se va condamna agresiunea verbala, cum va putea fi dovedita? Pentru ca femeile au o gura.... (pentru ele ratatule, impotentule, betivvule, curvarule etc. sunt mici rasfaturi cotidiene... mai ales pentru someri, dar nu numai; ele pot fi gonite din caminul conjugal?) Poate ca inchisoarea cu suspendare ar trebui mai bine definita. Ca si munca in folosul comunitatii sau eliberarea pe cautiune. Noi nici nu avem acest concept... desi asa o foame a incasarilor bugetare...

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 22 Octombrie 2014
Stire din Eveniment : Răzbunare a dealerilor  de etnobotanice?
Sâmbătă, 13 Septembrie 2014
Stire din Social : Telefonul Copilului răspunde și mămicilor
Pagina a fost generata in 0.5373 secunde