De ce a fost exclus din monahism călugărul acuzat de perversiuni sexuale

414
2
Într-un comunicat de presă, Arhiepiscopia Tomisului face următoarele precizări în legătură cu Nicolae Sima: "Acesta a fost stareț al mănăstirii din localitatea 23 August, cu hramul Adormirea Maicii Domnului și Sfinții Ierarhi Nicolae și Bretanion, Protoieria Mangalia, în perioada 1 septembrie 2006 - 2 septembrie 2008, având numele de călugărie Macarie. Prin sentința nr. 1 dată de Consistoriul monahal, în ședința din 10 noiembrie 2008 și aprobată de ÎPS Teodosie, susnumitul a fost caterisit și exclus din monahism pentru următoarele capete de acuzare: neascultare față de autoritățile bisericești superioare, administrarea cu rea voință și în mod fraudulos a bunurilor mănăstirii, fals și uz de fals în scopul escrocării bunei credințe și sentimentelor religioase ale închinătorilor și pelerinilor".

Cât privește modul cum a ajuns bărbatul într-o mănăstire din Italia, iată punctul de vedere al Arhiepiscopiei: "După această dată, nemaiavând posibilitatea de a se integra într-o mănăstire ortodoxă din cadrul Patriarhiei Române, s-ar fi adresat, ca și alți foști preoți caterisiți din Biserica Ortodoxă Română, în Italia, unei structuri bisericești necanonice, adică nerecunoscută de către nicio Biserică Ortodoxă autocefală, intitulată pompos și abuziv Mitropolia Ortodoxă de Milano și Aquilea, care probabil l-a și racolat drept slujitor.

Subliniem faptul că după data de 10 noiembrie 2008 numitul SIMA NICOLAE-MACARIE nu a mai avut nicio legătură ca slujitor sau monah cu Biserica Ortodoxă Română și eparhia noastră".

Comentează știrea

roby
27 aprilie 2012
hahhhhhhaaaaa

ce frumos se batjocoresc intre ei, dupa ce ia luat bani Teodosie acum la aruncat si nici nu il mai recunoastee jeguri

adrian
27 aprilie 2012
minciuni

de ce nu lasati omul in pace ? pana acum de ce arhiepiscopia nu si adus aminte de el ? dupa atatia ani vorbesc ei ? si cine vorbeste? pana in 2008 teodosie ne invita lamanastireea 23 si vorbea frumos de pr macarie, acum? sa le fie si sa va fie rusine celor care sunteti curve cand e bine hop si eu cand e rau dau si eu , asa sunt crestini de azi vine sfarsitul pui de serpi

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3631 secunde