De ce a luat Căpățână 13 ani de închisoare

3421
De ce a luat Căpățână 13 ani de închisoare - decealuat-1494864240.jpg
Românul care se internează într-un spital, unde contractele sunt atribuite prin mită, beneficiază de servicii supraevaluate sau deficitare din punct de vedere callitativ. 


Aceasta este concluzia la care a ajuns magistratul care a dat cea mai mare condamnare primită de un director de spital în România: 13 ani și 4 luni de închisoare. Condamnările blânde date în dosarele de corupție nu fac decât să încurajeze astfel de infracțiuni, susține judecătorul Mitu Stegaru de la Tribunalul București, citat de adevărul.ro. 


Judecătorul a atras atenția că Dănuț Căpățână a dobândit calitatea de ma-nager al Spitalului Clinic de Urgență Constanța prin "numire" și nu printr-un concurs, aspect care conduce la concluzia că încă de la început acesta s-ar fi preocupat mai degrabă de propria "înavuțire" și mai puțin de sănătatea locuitorilor județului Constanța.


"Instanța observă că deși în ultimii ani numărul managerilor de unități sanitare depistați, urmăriți penal, trimiși în judecată și condamnați a crescut în mod considerabil fenomenul corupției din sistemul medical tinde să devină generalizat, cu grave consecințe asupra sănătății celor care sunt îndreptățiți la un act medical de calitate, aspect care nu poate fi explicat decât prin pedepsele blânde aplicate în majoritatea cazurilor, care nu fac altceva decât să încurajeze astfel de infracțiuni, cuantumul sumelor cu care acești funcționari se îmbogățesc peste noapte fiind extrem de tentante", arată magistratul Mitu Stegaru în motivarea acestei sentințe, potrivit adevărul.ro. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5315 secunde