A treia sentință a judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța într-un dosar de crimă

De două ori nevinovat, o dată condamnat la 17 ani de pușcărie!

897
De două ori nevinovat, o dată condamnat la 17 ani de pușcărie! - 91edc2b1a9bc58f9b2201cf9fbc5aada.jpg

Articole de la același autor

// A treia decizie emisă de judecătorii constănțeni vine în contradicție cu primele două, prin care bărbatul a fost achitat, ei fiind de această dată de acord cu judecătorii de la Tribunalul Constanța prin care Gemală a fost și el condamnat la 17 ani de pușcărie

Schimbare de situație în dosarul a doi bărbați acuzați de comiterea infracțiunilor de omor deosebit de grav, viol și complicitate la viol. Nicolae Gemală și Vasile Tămăslăcariu au fost condamnați, inițial, la câte 17 ani de închisoare pentru o faptă co-misă în 2006, în localitatea Târgușor. Dacă Tribunalul Constanța a decis condamnarea lor la ani grei de pușcărie, Curtea de Apel a hotărât achi-tarea lui Gemală, pe când pedeapsa celuilalt inculpat a fost menținută. Apoi, dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a dispus, în două rânduri, rejudecarea apelurilor declarate, de către magistrații de la Curtea de Apel Constanța, instanța supremă nefiind mulțumită de deciziile emise.
Ieri, judecătorii constănțeni s-au pronunțat pentru a treia oară în speța de față. De această dată însă, ei nu au mai insistat în decizia de achitare pe care au emis-o, în două rânduri, în cazul lui Nicolae Gemală, astfel că, rejudecând apelurile, ei au hotârăt să mențină sentința Tribunalului Constanța, respectiv cea prin care și acesta a fost condamnat la 17 ani de pușcărie. Pentru că, între timp, a fost pus în libertate, Gemală trebuie să aștepte și decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, pentru a vedea dacă va petrece următorii 17 ani din viață în spatele gratiilor.
***
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, la data de 24 octombrie 2006, polițiștii au fost anunțați că, într-o derea ce traversează localitatea Târgușor, se află cadavrul unei femei ce prezintă multiple leziuni de violență. Sesizarea a fost făcută de către Nicolae Gemală, care a declarat polițiștilor că, trecând prin zonă, s-ar fi împiedicat de trupul femeii. Polițiștii au reușit să o identifice și au stabilit în scurt timp că ar fi vorba de Georgeta Manderek și s-au deplasat la domiciliul acesteia.
Femeia trăia în concubinaj cu Vasile Tămăslăcariu, iar cei doi locuiau împreună cu fiul acestuia.
Anchetatorii spun că, în seara de 23 octombrie 2006, Georgeta Manderek, împreună cu Vasile Tămăslăcariu - fiul concubinului său și cu vecinul Nicolae Gemală, a consumat băuturi alcoolice și cafea. Doar că, după atâta băutură, tinerii ar fi spus că nu ar fi rău să aibă parte și de sex. Așa că i-ar fi propus femeii de 51 de ani, concubina tatălui, să întrețină relații sexuale cu ei. Cu toate că era amețită, Georgeta Manderek a respins categoric avansurile celor doi tineri. În plus, în apărarea femeii a sărit și concubinul ei, Vasile Tămăslăcariu. Acesta ar fi fost pus la punct cu câteva lovituri de către fiul său. Sesizând că bărbații nu acceptă un refuz, femeii i s-a făcut frică și a încercat să fugă, deși era îmbrăcată doar în chiloți și maiou. Din păcate, nu a apucat să plece prea departe, că ar fi fost ajunsă din urmă de cei doi. Ei ar fi sărit pe ea cu pumnii și picioarele, lovind-o în continuu timp de câteva minute. Mai mult, bărbații ar fi întreținut relații sexuale normale și anale cu femeia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 5.235 secunde