Cel mai tânăr șef de post din județul Constanța

DE NECREZUT: Polițistul care prinde hoți călare și însoțit de un pitbull

17940
292
La 27 de ani, agentul principal de poliție Robert Sîrbu este cel mai tânăr șef de post din județul Constanța. Iar șefii au numai cuvinte de laudă la adresa lui, căci de când a ajuns în satul Bărăganu, a știut să-i pună pe hoți pe fugă, împreună cu câinele și calul său, cu care merge adesea în patrulare.


"Nu este ușor să fii polițist, mai ales la țară", mărturisește agentul principal de poliție Robert Sîrbu, șeful Postului de Poliție Bărăganu. Își face însă meseria cu pasiune și în spiritul legii, iar consecințele se observă, după cum ne spun atât șefii lui, cât și autoritățile locale. "Infracționalitatea este în scădere, atât în Bărăganu, cât și în Dumbrăveni. În ambele localități, șefii de post, agentul principal Robert Sîrbu și agentul Valentin Dănilă, sunt polițiști tineri, destul de recent ieșiți de pe băncile școlii, care vor să facă treabă. Locuiesc în comunele respective, s-au mutat acolo, sunt în permanență în comunitate, îi cunosc oamenii și au încredere în ei", spune George Caraivan, șeful Secției Rurale de Poliție 9 Chirnogeni, în subordinea căreia se află cele două posturi comunale. 


A venit din Craiova


Originar din Craiova, agentul principal Robert Sîrbu a ieșit de pe băncile școlii în 2010, iar pentru că în județul Dolj nu erau posturi disponibile a cerut să fie încadrat la Inspectoratul Județean de Poliție Constanța. Așa a ajuns ca agent de proximitate în comuna Bărăganu, iar de curând a ocupat și șefia postului de poliție. Iar, la 27 de ani, se poate mândri că este cel mai tânăr șef de post din județ… E drept, condițiile de muncă nu sunt dintre cele mai ușoare. Sunt trei oameni la post și, dacă vor să aibă și rezultate, iar în localitate să fie liniște, sunt mereu pe drumuri. 


"Localnicii dormeau în coteț, să păzească porcul!"


Cel mai mult au avut de furcă din cauza furturilor de animale. Comunitate de oameni sărmani, pentru mulți dintre localnici animalul este avutul cel mai de preț. "Când am ajuns în localitate, în special în perioada sărbătorilor de iarnă, oamenii fie dormeau în coteț cu porcul, fie îl băgau în casă, de teama hoților. Poate pentru cei de la oraș, un prejudiciu de câteva sute de lei nu contează dar pentru o femeie la 70 de ani, cele trei găini din ogradă sunt avutul cel mai de preț", spune polițistul. 


În ianuarie 2012 a reușit, cu ajutorul colegilor de la secția rurală de poliție, să rețină cinci membri ai unei grupări infracționale specializate în furturi de animale. "Luau animalele de la noi din localitate, le sacrificau și le duceau la intermediari din Agigea și Medgidia. Acum este liniște și avem mulțumirea aceasta", a adăugat omul legii. 


În patrulă cu Bebe, un pitbull, în toiul nopții


De mare ajutor, în aplicarea legii, îi sunt două animale: un cal și un câine. "Bebe, câinele pitbull, m-a scăpat de multe probleme. Până să se reînființeze postul comunal eram singur în comună și cu el mergeam în patrulare, în special noaptea. Nu a fost niciodată nevoie să intervină, nu a mușcat pe nimeni, dar simpla lui prezență îi pune la respect pe hoți", spune Robert Sîrbu. Pasionat de echitație, bărbatul și-a luat și un cal, iar în prezent îmbină utilul cu plăcutul și în ceea ce privește supravegherea comunei și urmărirea hoților.


"Cu mașina de poliție nu pot să intru pe câmp. De nenumărate ori s-a întâmplat să rămânem îm-potmoliți cu mașina în noroi și să-l sun pe primarul comunei, cu care avem o colaborare foarte bună, în miez de noapte, să trimită un tractor pentru a ne tracta. Dar așa, mai la picior, cu câinele, mai pe cal, pot mai bine să ajung și pe câmp, în zona conductelor de la sistemul de irigații, vizate de hoți", a adăugat polițistul. Trebuie menționat însă că hoții vin la furat cu tractoare și mașini de teren și, de cele mai multe ori, reușesc să fugă înainte să ajungă oamenii legii la ei. 


"Am găsit, odată, două mașini abandonate, cu geamurile sparte și am aflat că se bătuseră două grupări de infractori. Altădată îi găsesc pe câmp și susțin, nevinovați, că au mers să-și vadă culturile de grâu…". Chiar și așa, a "reușit" să-și facă dușmani printre infractorii din localitate și s-a încercat, la un moment dat, să i se însceneze că ar fi în cârdășie cu hoții. "Se ridicaseră semne de întrebare că de ce sunt tot timpul peste tot, și pe câmp, nu cumva am eu vreun interes?! Nu au reușit ce au încercat. Mă bucură, pe de altă parte, faptul că am reușit să scădem feno-menul infracțional și să aducem, pe cât posibil, liniștea în localitate", a încheiat polițistul. 


Comentează știrea

292 comentarii. Pagina 1 din 30. Click pe pagina dorită : 1 2 ...30 
Nume
29 ianuarie 2013
subiect

TaLeNt !!dar pe caine trebuia sa il cheme Costel ... PACAT :)))

Angajați Anr joi, 10 ianuarie
29 ianuarie 2013
Era si cazul sa vina {...CURTEA DE CONTURI}, prea mult jaf s-a facut si nimeni nu s- a sesizat încă, o grămadă de licitații trucate si achiziții la,

Angajați Anr joi, 10 ianuarie Era si cazul sa vina {...CURTEA DE CONTURI}, prea mult jaf s-a facut si nimeni nu s- a sesizat încă, o grămadă de licitații trucate si achiziții la, iar ultima magarie a fost modificarea contractului colectiv de munca ilegala si majorarea salariilor la vârful Anr, acordarea de prime si sporuri pentru directorii de direcții si șefii de servicii, speram ca cei vinovați sa plătească , ne- am saturat de toate hotiile,asteptam cu interes sa se facă dreptate, mulțumim! Examen de la Marinar azi, ora 07:40 F bine, acum ar trebui dați afara cei care au facut posibila mutarea la bucuresti a evaluarilor,Calintaru , Berescu si olteanu , datorita lor multi oameni au avut de suferit si instituția a fost denigrata votează comentariul +1 : -1 răspunde raportează comentariu inadecvat 2. Control de la Anr-ist azi, ora 07:50 Mai nea TITA , ce se mai aude despre vizita celor de la curtea de conturi, au descoperit unde si cum s- au cheltuit cei 8,6 mil de euro de care zicea dl Sagau , au găsit vinovații pentru măririle ilegale de salarii si beneficiarii acestora? Iar despre evaluari f bine si asa cum zicea si marinarul , afara cu tradatorii care au distrus Anr - ul! votează comentariul +1 : -1 răspunde raportează comentariu inadecvat 3. Preda e de vina de la xxl acum trei ore Preda a dus examenele la Bucuresti si vrea sa le mute la Mogosoaia, la Stelica Cojocaru, ca sa nu se mai ia spaga la Constanta, ci sa o ia ei. Ce nu e clar? Schimbarea a facut-o Olteanu Eugen, numit director interimar de Preda. Cei trei: Preda, Cojocaru si Olteanu sunt capii relelor, niste spagari ordinari. De ce tace Sagau? I-au astupat gura sau l-au santajat cu ceva? D-le Tita, poate aflati ceva si scrieti un articol! votează comentariul +1 : -1 răspunde raportează comentariu inadecvat 4. opiniile angajatilor ANR de la AFARA CU MAMELUCII acum 5 minute Angajați Anr joi, 10 ianuarie Era si cazul sa vina {...CURTEA DE CONTURI}, prea mult jaf s-a facut si nimeni nu s- a sesizat încă, o grămadă de licitații trucate si achiziții la, iar ultima magarie a fost modificarea contractului colectiv de munca ilegala si majorarea salariilor la vârful Anr, acordarea de prime si sporuri pentru directorii de direcții si șefii de servicii, speram ca cei vinovați sa plătească , ne- am saturat de toate hotiile,asteptam cu interes sa se facă dreptate, mulțumim! votează comentariul +1 : -1 răspunde raportează comentariu inadecva

Vox Dei
29 ianuarie 2013
Bravo

Tot respectul pt modul in care iti faci treaba .

MIRUNA
29 ianuarie 2013
bravo,tipul e o raza de sperantza in marea de coruptie si nepasare a pulitiei,pardon politiei constantene

..

Razvan
29 ianuarie 2013
AI GRIJA

Colegu ai grija ca nici cainele si nici calul nu fac parte din dotarea POLITIEI ROMANE ... si maine poimaine ai sa te trezesti CERCETAT de FORUMURILE SUPERIOARE ca "ITI FACI TREABA" . Vorbesc din EXPERIENTA! :)

Razvan
29 ianuarie 2013
P.S.

P.S. Daca ar fi Caraivan seful Politiei ... ai putea sa continuui sa-ti faci treaba asa cum ai inceput ... ceva gen la tara tu esti MINISTRU DE INTERNE ... dar nu este asa ... si tot ceea ce faci tu acum de sefii nostrii este numit ABUZ IN SERVICIU ... lucru de care poti fi acuzat de toti cei pe care noi ii numim hoti/infractori e.t.c. ... si maine vei aparea vorbit de mult mai multe ziare de RAU ... asa cum azi esti vorbit de BINE ... (daca as putea spune asa), Ca si sfat ... cu cat stie mai putina lume de tine cu atat este mai bine! RAMAI IN UMBRA!

Bogdan
29 ianuarie 2013
Felicitari

Un articol deosebit care ne arata foarte clar faptul ca sunt oameni care se implica cu toata daruirea in activitatea pe care o desfasoara. Nu il cunosc personal pe acest tanar dar am cunostinte in satul Lanurile care apartine de comuna Baraganu si am auzit numai cuvinte de lauda la adresa acestui baiat. Sa speram ca va continua la fel, va fi sprijinit si ii vor urma si altii exemplul. Iar referitor la tine Razvane nu vad de ce in Romania ar fi un abuz in serviciu atata timp cat in toate tarile civilizate in Politie sunt folositi atat caii cat si cainii.

Raileanu
30 ianuarie 2013
bravo

Tanarul acesta pe care din fericire in cunosc este intr adevar un om deosebit care isi merita toate laudele de mai sus si mult mai multe este absolut adevarat tot ce zice articolul, iar pentru noi locuitorii comunei nu este nici un mister faptul k pana sa vina dumnealui,un adevarat om al legii si aprig la caracter, satul era mai mult al hotilor iar legea se facea in functie de poftele lor! Tineti o tot asa domnule Sirbu

citizen
31 ianuarie 2013
Leul din Banie

bravo Robert! Esti un oltean adevarat!

.....
28 februarie 2013
:)))

esti oltean adevarat =))) si politist si oltean :)) deja prea mult

292 comentarii. Pagina 1 din 30. Click pe pagina dorită : 1 2 ...30 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2614 secunde