Sindicatul Polițiștilor, deranjat de subiectul hărțuirii sexuale

320
Sindicatul Polițiștilor, deranjat de subiectul hărțuirii sexuale - politista-1358275471.jpg

Articole de la același autor

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) dezaprobă modul în care se desfășoară intervievarea femeilor din MAI referitoare la posibilele discriminări și hărțuiri în relațiile de serviciu. 

Cei de la SNPPC nu sunt de acord cu aspectul public pe care l-a căpătat metodologia de intervievare a polițistelor. Totodată, SNPPC acuză structurile de presă și de Relații publice ale IGPR și MAI pentru "inactivitatea lor scandaloasă față de o problemă internă care, gestionată inabil, a invadat spațiul public, evidențiindu-se prin conotații derizoriu-erotice și abateri deontologice la o metodologie declanșată pe un fond de bună credință".

"Mai mult, este revoltător că, tot din cauza indiferenței comunicaționale adoptată în IGPR și MAI, este afectată și imaginea socială a salariatelor din poliție, despre care se înțelege, în societate, că sunt chemate la "spovedanii" jenante", se arată într-un comunicat de presă trimis de SNPPC.

De asemenea, Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual face un apel la ministrul de interne, Radu Stroe.

"Sindicatul cere ministrului Radu Stroe să declanșeze și alte campanii de evidențiere și abuzuri contra personalului MAI, campanii axate, cu prioritate, pe frecventele ordine și dispoziții ilegale emise de către MAI, IGPR și consecutiv de către Inspectoratele de Poliție Județene, obligarea tacită a polițiștilor să cumpere, din bani proprii, materiale și logistică strict necesare activităților de serviciu, echiparea precară a personalului participant la misiuni, nerespectarea, la cererea șefilor, a programului legal de muncă și folosirea muncii forțate a polițiștilor, regimul incompatibiltății polițiștilor față de alte profesii, abuzul de drept folosit în cercetările administrative și disciplinare etc. Drept urmare, SNPPC se delimitează, categoric, față de criza de imagine instituțională declanșată Poliției Române și față de derizoriul la care sunt expuse, în continuare, colegele noastre, din cauza lipsei de profesionalism a unor așa ziși "profesioniști" din structurile de Management al Resursei Umane și din cele de Comunicare și Relații publice."

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4963 secunde