Sindicatul Polițiștilor, deranjat de subiectul hărțuirii sexuale a polițistelor

154
Sindicatul Polițiștilor, deranjat de subiectul hărțuirii sexuale a polițistelor - politista1357900495-1358264267.jpg

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual – SNPPC dezaprobă categoric aspectul public pe care l-a căpătat metodologia de intervievare a personalului feminin din M.A.I. referitor la posibile fapte de discriminare și hărțuire, în relațiile lor de serviciu.


Totodată, SNPPC acuză structurile de presă și de Relații publice ale IGPR și MAI, pentru inactivitatea lor scandaloasă față de o problemă internă care, gestionată inabil, a invadat spațiul public, evidențiindu-se prin conotații derizoriu-erotice și abateri deontologice la o metodologie declanșată pe un fond de bună credință.


Lipsită de sprijinul informațional profesionist al responsabililor cu Relațiile publice, acțiunea de cuantificare a unor posibile discriminări și hărțuieli contra colegelor noastre a devenit din ce în ce mai lipsită de transparență și a degenerat într-o nouă criză de imagine a Poliției Române.


Mai mult, este revoltător că, tot din cauza indiferenței comunicaționale adoptată în IGPR și MAI, este afectată și imaginea socială a salariatelor din poliție, despre care se înțelege, în societate, că sunt chemate la "spovedanii" jenante.


Circulă, de asemenea, consistent, suspiciunea că "inabilitatea" structurilor PR din IGPR și MAI ar fi doar un "sacrificiu deontologic" menit să acopere intenția oficială de a ridiculiza public o acțiune a conducerii ministerului și de a intimida, astfel, persoanele care ar fi dorit să dea relații despre posibile acte de hărțuire.


SNPPC este cea mai mare organizație care luptă împotriva abuzurilor, făcute de angajator, împotriva polițiștilor și a personalului contractual.


Din această perspectivă, sindicatul cere ministrului Radu Stroe să declanșeze și alte campanii de evidențiere și abuzuri contra personalului MAI, campanii axate, cu prioritate, pe următoarele teme:


frecvente ordine și dispoziții ilegale emise de către MAI; IGPR și consecutiv de către Inspectoratele de Poliție Județene;
obligarea tacită a polițiștilor să cumpere, din bani proprii, materiale și logistică strict necesare activităților de serviciu;
echiparea precară a personalului participant la misiuni;
nerespectarea, la cererea șefilor, a programului legal de muncă și folosirea muncii forțate a polițiștilor;
regimul incompatibiltății polițiștilor față de alte profesii;
abuzul de drept folosit în cercetările administrative și disciplinare etc..



Drept urmare, SNPPC se delimitează, categoric, față criza de imagine instituțională declanșată Poliției Române și față de derizoriul la care sunt expuse, în continuare, colegele noastre, din cauza lipsei de profesionalism a unor așa ziși "profesioniști" din structurile de Management al Resursei Umane și din cele de Comunicare și Relații publice. Prin acest act, SNPPC exprimă public indignarea majorității membrilor săi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4172 secunde