Peste 3.000 de semnături pentru o justiție independentă

148
O petiție on-line a strâns deja peste 3.000 de semnături. Petiția "Pentru un CSM puternic, pentru o Justiție independentă, pentru viitorul țării" își propune apărarea independenței justiției și păstrarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) departe de jocurile politice. Inițiatorii proiectului cer încetarea oricărei dispute între cele două "tabere" din Consiliu și solicită membrilor să nu intre în jocurile Ministrului Justiției. 

"Semnatarii salută activitatea Consiliului Superior al Magistraturii începând cu anul 2011, când magistrați tineri au fost aleși să apere independența Justiției. În mod deosebit, salutăm reacțiile CSM din vara anului 2012, când datorită fermității dovedite în apărarea independenței justiției s-au blocat inițiativele politice de afectare a statului de drept. De aceea, recentele evenimente petrecute în CSM cu ocazia alegerii unei noi conduceri ne îngrijorează: așteptăm de la CSM și în special de la acei magistrați care au candidat pe o platformă "reformistă" să dea dovadă de unitate și să nu intre în jocurile Ministrului Justiției. Separarea artificială a membrilor în două tabere și linșarea mediatică a acelor judecători care au votat altfel decât ceilalți poate alimenta intențiile declarate de modificare a statutului magistraților. Pozițiile publice exprimate în acest sens de unii judecători care au criticat votul majorității membrilor pentru alegerea conducerii nu sunt conforme cu interesele generale ale CSM și nu pot servi decât intereselor Ministrului Justiției: atacul la adresa unor colegi care au votat altfel este un atac politic, nedemn pentru judecători care se considerau până nu demult "reformiști". Credem că Justiția ca sistem are nevoie de unitate acum mai mult ca oricând și orice disensiuni trebuie rezolvate intern. Justiția a evoluat mult în ultimii 8 ani și, sperăm noi, ireversibil. De evoluțiile ei ulterioare și de comportamentul demnitarilor din justiție depinde, poate, viitorul democratic al României. 

De aceea, noi, semnăm pentru un CSM unit, fără patimi politice, fără o separare artificială între judecători și procurori", se arată în petiție. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 16 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : Trafic restricționat pe Podul Agigea
Miercuri, 16 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : Conducea deși avea permisul suspendat
Miercuri, 16 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : Accident rutier la Mangalia
Pagina a fost generata in 1.6607 secunde