Debut ratat în dosarul "Anopolis"

349

Articole recomandate

Magistrații de la Judecătoria Constanța au amânat pentru 16 aprilie demararea cercetării judecătorești în dosarul "Anopolis". Motivul a fost procedura nelegal îndeplinită cu o parte dintre părțile civile implicate în dosar.
La începutul acestui an, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au dispus trimiterea în judecată a unui număr de șapte persoane. Este vorba de expertul Alexandru Dima, inginerii dispeceri Corneliu Mihai Keler și Didina Ștefănescu, maiștrii Norhan Gazi, Haralambie Colța, Vasile Iacovici și Mircea Olaru. Acuzațiile aduse celor șapte persoane sunt de fals intelectual, uz de fals, vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă și infracțiuni la protecția muncii.
Rechizitoriul are în vedere cele două accidente care au avut loc pe nava Anopolis. Primul accident de muncă pe Anopolis s-a produs pe 23 mai 2001, când, în urma unei explozii, patru muncitori au fost grav răniți într-unul din tancurile navei. Evenimentul a fost urmat de un altul, pe 5 iunie 2001, când 10 muncitori au murit în timp ce efectuau lucrări de reparații.
Dosarul se află în faza de rejudecare, după ce a trecut prin mai multe cicluri procesuale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8438 secunde