Primul exercițiu de amploare al pompierilor constănțeni din acest an

Concurs Incendiu de proporții la un depozit al Oil Terminal Constanța

530

Articole de la același autor

Ieri, pompierii constănțeni au fost angrenați într-un exercițiu de simulare a unui incendiu de proporții care a izbucnit într-un depozit de la SC Oil Terminal SA.
Potrivit scenariului, accidentul s-a produs pe fondul unei defecțiuni la sistemul de frânare al unuia dintre vagoane care a explodat, s-a răsturnat, iar toată benzina
s-a scurs pe sol și s-a aprins. Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al Județului Constanța (ISU "Dobrogea") a fost anunțat de incendiu la ora 10,30.
În urma exploziei un angajat al Oil Terminal, care se afla pe rampa de încărcare, la nivelul 1, a fost accidentat grav, fiind în stare de inconștiență. O altă persoană, din cadrul Serviciului Privat pentru Situații de Urgență al "Oil Terminal" a fost prinsă între două vagoane, în timpul efectuării manevrelor de tractare a vagoanelor neincendiate.
Imediat după producerea evenimentului, s-a produs și o cădere de tensiune în sistemul de alimen-tare cu energie electrică a socie-tății, astfel încât stația de pompare a apei pe instalațiile de incendiu din zona afectată nu mai poate asigura presiunea necesară.
Imediat după preluarea apelului telefonic pe linia 112, Dispeceratul inspectoratului a transmis anunțul de incendiu la detașamentele Port, Palas și Oraș.
Ajuns la locul indicat de salariații Oil Terminal, comandantul intervenției a ordonat primele măsuri pentru desfășurarea operațiunii de stingere a focului și salvare a celor două persoane.
Astfel, el i-a coordonat din punct de vedere operativ pe pompierii civili ai Serviciului Privat pentru Situații de Urgență al Oil Terminal, a realizat dispozitivul pentru stingerea incendiului și a asigurat măsuri de siguranță și protecție a personalului și scoaterea din zonă a garniturii neincendiate.
Totodată au fost dispuse măsurile necesare pentru asigurarea fluenței circulației, a pazei și accesului în zonă.
Comandantul intervenției a ordonat apoi echipajului de la descarcerare să intervină pentru salvarea muncitorului prins la nivelul 1 al rampei CF și să îl transporte până la ambulanță pentru a i se acorda primul ajutor de către cadrele medicale.
De asemenea, autospeciala de descarcerare a intrat în dispozitiv și a acționat pentru deblocarea bărbatului prins între vagoane.
După efectuarea exercițiului, fiecare etapă a intervenției a fost comentată, s-a apreciat modul de reacție al fiecărui participat și s-a evaluat activitatea.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Paula Anghel, la această aplicație ISU "Dobrogea" a participat cu șase autospeciale cu apă și spumă și una pentru descarcerare, cărora li s-au alăturat echipaje ale Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, Inspectoratului de Jandarmi al Județului Constanța, Serviciului Județean de Ambulanță și cinci autospeciale ale Serviciului pentru Situații de Urgență al Oil Terminal.
Șeful Centrului Operațional din ISU Dobrogea, lt.col. Andrei Gabriel Niculae, a declarat că a fost cea mai mare aplicație a echipelor de intervenție din acest an. El a precizat că depozitul 4 al Oil Terminal a fost ales pentru desfășurarea exercițiului pentru că în zonă se lucrează cu substanțe periculoase, iar pompierii și celelalte forțe trebuie să fie pregătite să acționeze în situații critice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0977 secunde