Decan al Universității "Ovidius", șantajat de un agent de la Poarta Albă

597
2
Decan al Universității

Articole de la același autor

Un agent din cadrul Spitalului Penitenciar Poarta Albă a fost reținut, ieri după-amiază, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. Sorin Pelelungă este acuzat de comiterea infracțiunii de șantaj în formă agravată. Individul l-ar fi șantajat pe un decan de la Universitatea "Ovidius", scopul fiind ca fiului său să îi fie mărite notele și să poată da restanțele când vrea. 


Pentru că nu ar fi reușit dacă ar fi fost simplu agent la Spitalul Penitenciar Poarta Albă, Pelelungă i-a spus decanului că este angajat la Serviciului Român de Informații. Pentru a părea mai credibil, individul i-a arătat și o legitimație de la Internațional Police Association. Procurorii au aflat despre faptele individului, s-au autosesizat în acest caz și au demarat o anchetă în colaborare cu ofițerii Serviciului de Investigații Criminale. 


"În perioada mai-septembrie 2015, inculpatul l-a constrâns pe decanul unei facultăți din cadrul Universității «Ovidius» Constanța cu instrumentarea unor dosare aflate în lucru la serviciul de informații menționat și care îl priveau, cu scopul de a obține în mod injust soluționarea favorabilă a unor cereri în legătură cu situația universitară a fiului său sau a altor persoane", a declarat procuror Mihai Stanciu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.


Pelelungă a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, iar marți seară, a fost prezentat magistraților constănțeni cu propunere de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile. 


"Am fost informați că un funcționar public cu statut special a fost reținut de procurori. El va fi pus la dispoziție, iar după ce instanța se va pronunța în acest caz, se vor lua și măsurile legale", a declarat Marius Bănică, înlocuitorul purtătorului de cuvânt al Spitalului Penitenciar Poarta Albă.


Comentează știrea

unu
7 noiembrie 2015
de citit

transparent si la subiect

doi
7 noiembrie 2015
urmeaza

http://math.univ-ovidius.ro/doc/state/2015/PO_DMI_SEM1.pdf deschide!

Răspuns la: de citit
Adăugat de : unu, 7 noiembrie 2015
transparent si la subiect

Articole pe aceeași temă

Marţi, 20 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Istoria antică, în imagini 3D
Pagina a fost generata in 0.3998 secunde