Declarații favorabile ale vecinilor și rudelor despre cinci tineri care au nenorocit pe viață un minor de 17 ani

247
Tribunalul Constanța a con-tinuat audierile de martori în dosarul în care cinci tineri din localitatea Topraisar sunt acuzați de tentativă de omor. Este vorba de Adi Felician Iordachi, zis "Moldoveanu", de 21 de ani, fratele său - Marinică Iordachi, zis "Știrbu", de 26 de ani, Florin Uțupanu, zis "Nas", de 23 de ani, Mircea Uțupanu, zis "Hoțu", de 20 de ani, și Marius Gheorghe Oșlobanu, zis "Belgică", de 18 ani. Cei șapte martori audiați sunt rude și vecini ai celor acuzați, care au susținut despre inculpați că "sunt copii cuminți, muncitori, care nu au creat niciodată vreo problemă, erau foarte respectuoși și ne ajutau la nevoie". Un localnic a declarat că Mircea Uțupanu i-a spus, prin luna februarie 2008, că are necazuri că o gașcă din localitate și că îi este frică să meargă pe stradă seara.
Pe de altă parte, adolescentul pe care cei cinci l-au bătut cu bestialitate până l-au lăsat mut, Ionel Teișanu, de 17 ani, a cerut instanței să fie audiat în ședință secretă, pentru că se exprimă cu dificultate, nu vrea să fie auzit de oameni și îi este jenă de starea în care a ajuns. Magistratul a fost de acord și a evacuat sala de judecată.
Potrivit rechizitoriului, în după-amiaza zilei de 16 februarie 2009, cei cinci l-au atacat pe Ionel Teișanu, pe care l-au lovit cu pumnii, picioarele, o bâtă și o teslă în cap, până l-au lăsat aproape mort. Agresiunea a avut loc în localitatea Topraisar, în fața restaurantului "La ruși", situat pe DN 38, în apropierea Grupului Școlar Topraisar. Bătăușii și-au făcut apariția în zonă cu două autoturisme și au tăbărât pe adolescent. După ce l-au văzut leșinat pe asfalt, cei cinci s-au urcat în mașini și au dispărut. Martorii au sunat la 112, iar tânărul bătut măr a fost transportat în stare gravă la spital, agresiunea lăsându-l semiparalizat pentru restul vieții.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6702 secunde