Demn de laude! Și-a început cariera salvând un bebeluș de la moarte!

321
Demn de laude! Și-a început cariera salvând un bebeluș de la moarte! - pompierromulus2-1603034038.jpg

Articole de la același autor

Plutonierul adjutant Romulus Pascaru este pompier în cadrul Detașamentului de Pompieri „Fripis Marius Daniel” Constanța și a îmbrăcat uniforma de pompier în urmă cu aproximativ 15 ani. De atunci a participat la mii de misiuni: a intrat în foc, a salvat oameni din accidente rutiere, ba chiar, de multe ori, a sărit în ajutorul semenilor și în timpul liber. De altfel, întâmplarea prin care consideră că și-a început cariera de salvator a avut loc când era în timpul liber, pe drumul spre casă de la serviciu.

„Și-a dorit dintotdeauna să fie medic. S-a pregătit și a reușit să ia examenul de admitere la Facultatea de Medicină din Constanța. Însă, după primul an de facultate, părinții nu i-au mai putut plăti taxa de studii, astfel că Romică a trebuit să renunțe la visul lui.

- Nu-i nimic, le-a spus, voi găsi eu o cale să salvez oameni!

În anul următor, după examenele luate, îmbrăca haina militară a salvatorilor, ca pompier în Constanța. Cariera și-a început-o printr-o întâmplare pe care nu are cum să o uite niciodată. La finalul turei de serviciu, în timp ce aștepta autobuzul să meargă acasă, a observat o femeie care-și lăsase copilul în cărucior, în fața unui autobuz staționat, atât de aproape de acesta, încât nu putea fi observat de șofer. În momentul în care autobuzul s-a pus în mișcare, Romică și-a dat seama că o tragedie e pe cale să se întâmple chiar la câțiva metri în fața sa și n-a mai stat pe gânduri! A alergat cât a putut de tare spre cărucior, strigând la șofer să oprească. Dar șoferul nu l-a auzit, a continuat deplasarea și a lovit căruciorul, însă chiar atunci colegul nostru a reușit să ia bebelușul în brațe și să se arunce pe spate pentru a-l proteja. Totul s-a petrecut într-o fracțiune de secundă: o decizie de moment și o viață salvată, sub privirile îngrozite ale tuturor celor prezenți și ale unei mame înmărmurite. Ca de obicei, era îmbrăcat în uniformă, pe care o purta cu mare mândrie, însă care acum era udă și plină de noroi. Așa a urcat și în autobuzul spre casă, fără să mai realizeze acest lucru, cu gândul doar la bebelușul salvat, la mama care a trăit clipe de coșmar și la propriile emoții care acum îl copleșeau.

O voce din autobuz i-a atras atenția, cu reproș:

- Pe vremuri, exista respect față de haina militară. Acum ne batem joc de ea, cum poți să umbli cu uniforma așa murdară?

- Domnule, știți cum a ajuns așa? Acum 40 de minute am salvat un copil de la moarte și pentru asta a fost nevoie să mă arunc pe jos și, credeți-mă, în astfel de momente nu mai contează cu ce ești îmbrăcat. Uniforma o să fie curățată și mâine o să arate impecabil, însă va fi mai valoroasă! Va avea în plus…o viață salvată”, au relatat reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne.

De atunci au trecut 15 ani, iar reprezentanții M.A.I. îl dau drept exemplu pe pompierul constănțean pentru profesionalismul și devotamentul de care dă dovadă în fiecare misiune, dar și în afara lor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4487 secunde