„Pădurea Veteranilor” la Techirghiol, în memoria militarilor căzuți în teatrele de operații

252

Articole de la același autor

Eroii nu trebuie uitați, ci comemorați, în uniune cu natura. În această idee, membrii Asociației Militarilor Veterani și a Veteranilor cu Dizabilități Sucursala Constanța a luat inițiativa înființării „Pădurii Veteranilor”, pe malul lacului Techirghiol.

La sfârșitul săptămânii trecute, mai precis vineri, 18 septembrie, militari și veterani din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și a Apărării Naționale, jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Tomis”, militari de la Baza 3 Logistică Teritorial Constanța, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța, membri ai Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” Filiala Constanța, ai Asociației Române pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii Constanța și ai Clubului Parașutiștilor din România s-au strâns și au plantat primii platani din „Pădurea Veteranilor”, realizată în memoria celor 30 de militari căzuți în teatrele de operații.

„Acest proiect înseamnă investiție în sănătatea noastră și a urmașilor noștri. Numărul participanților a fost mare, iar platanii au fost plantați de echipe, ce au reprezentat instituții, parteneri ai veteranilor sau diverse asociații ale militarilor și polițiștilor”, au arătat reprezentanții asociației organizatoare.

„Începând de vineri, în această pădure se află și copacul Grupării de Jandarmi Mobile Constanța, plantat în memoria celor căzuți la datorie, dar și pentru „Oxigen și Umbră”, pentru generațiile viitoare. Acest copac va fi în grija unității noastre până la maturitate”, au arătat și reprezentanții GMJ Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4657 secunde