Demonstrație de forță a militarilor români

298
Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului multinațional Saber Guardian-16, ce se desfășoară la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre "Getica" din Cincu, județul Brașov, s-a bucurat de prezența președintelui României, Klaus Iohannis. Seria activităților a debutat cu un exercițiu de traversare a râului Olt.

"Am participat la exercițiul militar multinațional Saber Guardian-16, primul găzduit de țara noastră după Summitul NATO de la Varșovia. Exercițiul arată determinarea noastră de a contribui activ la securitatea din regiune și am discutat deja cu comandanții militari despre reluarea acestuia într-o formă mai amplă anul viitor. România dovedește, astfel, că poate să își asume organizarea, coordonarea și conducerea unor aplicații militare complexe", a precizat Klaus Iohannis.

Peste 900 de militari din Forțele Terestre Române, împreună cu 1.700 de militari americani dotați cu tancuri M1A2 Abrams și mașini de luptă blindate Bradley și cu 47 de militari canadieni, cu mașini de luptă ale infanteriei, au executat exerciții tactice cu trageri de luptă, iar militarii din celelalte țări vor participa la exercițiile de comandament și de instruire prin simulare asistată de calculator interconectate cu Centrul de Instruire de la Novo Selo, Bulgaria, și cu Centrul de Instruire pentru Menținerea Păcii și Securitate de la Yavoriv, Ucraina. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5279 secunde