Deratizare cu repetiție: alți 14 liceeni au ajuns la spital!

146
Deratizare cu repetiție: alți 14 liceeni au ajuns la spital! - ddd-1579550937.jpg

Articole recomandate

14 copii de la Liceul German "Adam Muller Guttenbrunn" din Arad au ajuns, luni, la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a spitalului județean, cu simptome precum dureri abdominale, dureri de cap sau erupții cutanate, după ce alți 40 de elevi au avut de suferit, cu o săptămână înainte, cel mai probabil din cauza unei deratizări realizate într-una dintre clădirile unității școlare, transmite Agerpres.

"Este vorba de 14 copii care au ajuns la UPU, cu vârste între opt și 18 ani, trei dintre ei, de opt, 17 și 18 ani fiind internați. În ceea ce-i privește pe ceilalți 11, unii sunt în curs de investigare, iar alții au plecat deja acasă. Simptomele pe care aceștia le acuză sunt dureri abdominale, dureri de cap și erupții cutanate", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad, Simina Roz.

În seara zilei de luni, 13 ianuarie, 40 de copii de la Liceul German s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului județean cu prurit și edeme la nivelul feței și ochilor, greață și vărsături, probleme cauzate, potrivit autorităților, după ce într-una dintre clădirile unității școlare s-a făcut o deratizare.

"În urma primelor verificări s-a stabilit o legătură directă între starea elevilor si dezinsecția/dezinfecția efectuată în incinta liceului, la data de 10 ianuarie 2020, de către o societate comercială cu sediul în Deva, județul Hunedoara", preciza, marți, IPJ Arad.

De asemenea, la fața locului s-a deplasat, săptămâna trecută. și o echipă de cercetare din cadrul Serviciului Criminalistic Arad, care a prelevat probe pentru a fi analizate toxicologic.

MS a dispus un control mixt de urgență la unitatea școlară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019
Stire din Social : Controale la firmele care fac deratizare
Pagina a fost generata in 0.3374 secunde