Derbedeii cu caș la gură "vânează" Loganurile

2647
10
Derbedeii cu caș la gură

Articole de la același autor

Fiți precauți și nu lăsați nimic în mașină care ar putea atrage atenția hoților. Într-o singură zi, respectiv marți, 7 august, au fost sparte 12 autoturisme marca Logan, în Constanța și stațiunea Mamaia, unele dintre ele pentru un banal handsfree. Autorii sunt trei pușla-male, de 11 și 14 ani, și deși prinși în flagrant de polițiști cât de curând vor fi înapoi pe stradă și, cel mai probabil, vor "acționa" din nou.

Două mogâldețe îmbrăcate sărăcăcios stau cuminți pe scaune. Par nelalocul lor în secția de poliție și ți i-ai imagina mai degrabă bătând mingea în curtea unei școli. De fapt, cei doi băieți, ambii în vârstă de 11 ani, sunt deja "specialiști" în spargerea mașinilor, în special a Loganurilor.

Record de infracțiuni la 11 ani

O patrulă a Poliției Mamaia i-a observat, marți după-amiază, în jurul orei 18,00, pe o alee din stațiune având în mâini o borsetă și un radio-cd auto. Obiecte ciudate în mâinile unor copii, așa că s-au îndreptat înspre ei. Când i-au văzut pe polițiști, băieții au aruncat bunurile și au rupt-o la fugă. Oamenii legii i-au prins și i-au dus la secție; fără prea multă greutate, i-au identificat pe copii și au aflat și de unde proveneau obiectele abandonate cu atâta ușurință.

Deși la o vârstă fragedă, copiii sunt deja cunoștințe vechi ale polițiștilor, fiind autori a numeroase furturi din municipiu. Cât privește bunurile găsite asupra lor, proveneau din al zecelea Logan spart în ziua respectivă, iar băieții plecaseră în căutare de mușterii să le vândă. Așa au procedat și cu restul bunurilor furate - ochelari de soare, radiouri auto, tricouri, handsfree-uri. "Au furat, într-o singură zi, zece autoturisme și au creat un prejudiciu de 7.000 de lei. O parte din bunuri le-au vândut pe terase, bucătarilor, ospătarilor sau unor taximetriști. De altfel, am recupe-rat aproximativ 90% din obiectele furate și le-am restituit părților vătămate", a afirmat comisarul șef Dănuț Pisică, adjunctul Poliției municipiului Constanța.

Unde urmau să ajungă banii? Nu la părinți, nici la vreun șef care-i pune să fure - potrivit polițiștilor, cei doi nu fac parte din nicio bandă și nu sunt folosiți ca "săgeți" - ci, așa cum s-a întâmplat și în alte dăți, urmau să fie cheltuiți "pe etnobotanice și păcănele".

Totul este bun de furat!

Altă zonă a orașului, Tomis II, alți minori, aceeași preferință pentru Loganuri și același mod de operare. De data aceasta, hoțo-manii au 13 și respectiv 14 ani și au fost surprinși în flagrant de polițiștii Secției 1.

În noaptea de marți spre miercuri, echipajul de poliție este anunțat că pe strada Stejarului doi indivizi sparg o mașină.

La sosirea patrulei, minorul de 13 ani a reușit să fugă, dar compli-cele lui nu a scăpat din mâinile polițiștilor.

Născut în Cernavodă, copilul își face mai mult veacul prin Con-stanța și, asemenea altora care-și petrec zilele pe stradă, fură tot ce poate. Polițiștii din Năvodari, de la Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului sau de la secții au dosare penale pe numele lui pentru furturi din mașini, din locuințe etc. Noaptea trecută a ieșit la "vânătoare", împreu-nă cu un amic (în prezent căutat), au forțat sistemul de asigurare al portierelor stânga față a două autoturisme și au furat handsfree-uri de Nokia și Samsung, o pe-reche de ochelari etc.

De ce mai sunt pe străzi?

În ambele cazuri, hoții nu sunt la prima faptă. Din contră, teancul de dosare penale crește de la o săptămână la alta. Cu toate acestea, și după furturile de marți sunt tot în libertate și au, astfel, posibilitatea să comită alte fapte.

Explicația oamenilor legii este că "trebuie urmate procedurile legale". Concret, cei trei au fost reținuți și depuși în Adăpostul de zi și de noapte "Gheorghe Hagi", situat pe strada Decebal și aparținând Protecției Copilului Constanța. "Dar acest centru nu este închisoare, nu pot fi ținuți cu forța. Aici se spală, mănâncă, după care pleacă din nou pe străzi, de unde îi adunăm și îi ducem înapoi. Este un cerc vicios", a precizat adjunctul Poliției muni-cipiului. De altfel, minorul de 14 ani a furat inclusiv din adăpost, din poșeta unei angajate.

Pentru a fi depuși într-un centru de reeducare, traseul este mai anevoios. "Este necesară o hotărâre a instanței de judecată. Noi am început demersurile, am făcut aceste propuneri magistraților, dar trebuie realizate anchete sociale, expertize pentru a se stabili dacă au avut discernământ în momentul comiterii faptelor. Și în plus, această măsură poate fi luată doar în cazul minorilor cu vârste peste 14 ani", a adăugat polițistul.

v v v

În prezent, în municipiul Constanța "acționează" aproximativ 15 minori, cu vârste între 11 și 17 ani, care fură tot ce prind, indiferent că este vorba de spargeri de mașini, de jefuirea locuințelor sau de spar-gerea chioșcurilor. Pentru o parte dintre ei au fost demarate procedu-rile pentru internarea în centre de reeducare.

Comentează știrea

cititor Cuget Liber
9 august 2012
Scoala de corectie a fost desfiintata ?

Inteleg ca sunt minori, dar trebuie reeducati, iar acest lucru se poate face prin detentie la scoala de corectie si nu prin eliberare pe strada !!! Scoala de corectie este o institutie cu scopul reeducarii tinerilor delicventi minori, si ar trebui reeinfintata daca a fost desfiintata si promovata ca atare de catre politistii romani !!! "Tinere incalci legea ?, Esti minor ? Atunci nu te poti duce la puscarie insa vei fi reeducat la scoala de corectie" !!!

Irina
9 august 2012
Jaf la drumul mare

De ce ne-am mira de astfel de situatii atit timp cit in Eforie, Brailoiu face jaf la drumul mare cu taxa de parcare? Asta e prima parte a crimei lui. A 2-a parte e mult mai grava pentru ca, din cauza acestei taxe demente, dispar turistii din Eforie si odata cu ei dispare orice posibilitate a noastra de supravietuire.

Dan
9 august 2012
Ce faci Brailoiule? joci alba-neagra cu noi?

Brailoiule, ai oprit 3 saptamini taxa asta blestemata si ne-am gindit ca ti-a venit mintea la cap. Ce-i in capul tau de ai reintrodus crima asta impotriva noastra? Tu chiar nu vezi turisti care injura si pleaca atunci cind li se cere taxa asta imbecila?

am
9 august 2012
toti hotiii din FT7

LA graniceri, de 2 ani de zile imi fac niste baietasi din cartier numai pagube la logan. Ultima oara mi-au luat capacele ..cand le-am spus, au zis: ce sa facem cu capacele tale??? da corect. Unul din bloc are niste harburi prin parcare si ce sa vezi....capacele mele . Ce sa fac eu acum? Anunt politia unde am facut si plangere? Politia mi-a zis atunci sa ii prind eu :)) Sau sa ii duc eu de mana la polite..... Politia se face ca munceste si hotii se fac ca nu fura. Romanica Romanica!!!

da
9 august 2012
hotii

incepem si ne facem singuri dreptate, stim cum sa ii pedepsim, cu ruperea din Rai

Ali Baba, beneficiarul taxei de parcare
9 august 2012
Imn personal (in curind va deveni Imnul Casei de Recuperare de la Poarta Alba ptr. ca acolo imi voi desfasura activitatea in urmatorii 8 ani)

Sunt mafiot cu experienta/ Pe legi eu nu am dat doi bani/ Nimeni nu-mi face concurenta/ Si fac tot ce vreau de opt ani./ De voi imi bat joc zi de zi/ Si fac doar ce vor muschii mei./ Dar, stiu, curind eu voi plati./ Puscariabil de doi lei!/

7. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Tzepesh
9 august 2012
Spargeri Peninsula

Si in zona Acvariului sunt multe spargeri de autoturisme, furturi din locuinte si chiar scari de pe masinile RDS / UPC. Hotii sunt niste adolescenti romi care locuiesc in zona, iar prezenta jandarmilor nu pare sa ii deranjeze, sau sa incurajeze martorii sa ii reclame....

Sanda
9 august 2012
Brailoiule ai devenit tartor ptr. noi!

Brailoiule esti in totalitate vinovat de nenorocirea pe care o aduci asupra noastra, a tuturor, prin faptul ca ai distrus comertul si turismul nostru. Este normal ca in perioadele mai slabe ale sezonului sa nu mai calce picior de turist la noi ptr. ca toti stiu de taxa ta nebuna de parcare. Se duc in alta parte unde nu exista aceasta tilharie nerusinata, tilharie la drumul mare.

Fashion TV
9 august 2012
Procurorii sunt ocupati...

... cu fetele de la Fashion TV. N-au timp sa-i cheme pe sustinatorii legali ai minorilor si sa-i arda in bostan sau sa-i trimita pe-aia mici si recidivisti la scoala de corectie. Ce astia micii sunt dusmanii lui Basescu si a lui Chiru? Sunt de-ai lor si au un viitor frumos in fata...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4768 secunde