Descinderi cu mascați la clanul Săceanu

3005
8
Descinderi cu mascați la clanul Săceanu - fonda-1343847511.jpg

Articole de la același autor

Trei membri ai clanului Săceanu sunt anchetați de polițiștii din București, după ce au vândut unor chinezi metal ordinar drept aur de 24 de karate. În schimbul pretinsului metal prețios, cei trei constănțeni au primit 72.000 de euro. Ieri dimineață, anchetatorii, însoțiți de mascați, au descins la locuințele suspecților din Piața Chiliei.

Agitație mare, ieri, la primele ore ale dimineții, pe strada Ion Rațiu din zona Piața Chiliei. Mai multe dube de Poliție au oprit în dreptul locuinței unde domiciliază membrii familiei Iașar și au năvălit în case. Îi căutau pe Sedat Iașar, de 42 de ani, zis Sedan (fiul lui Ismail Iașar, cunoscut ca fiind capul grupării "Săceanu"), Șefchet Iașar, de 53 de ani, zis Bechir (fratele lui Săceanu) și pe fiul acestuia. Cei trei sunt anchetați de Direcția de Investigații Cri-minale, din cadrul Poliției Române, într-un dosar de înșelă-ciune cu aur.

Dosar penal pentru că a înjurat și scuipat mascații

În zarva creată, în timp ce oamenii legii percheziționau locuin-țele, a avut loc un incident mai puțin obiș-nuit. Auzind despre pacostea căzută pe capul membrilor fami-liei Iașar, un apropiat de-al lor s-a grăbit să ajungă pe strada Ion Rațiu, pentru a le veni în ajutor. Drept pentru care s-a urcat la volanul unui BMW și s-a oprit abia în fața porții unde descin-seseră polițiștii. Nu a ținut însă cont de fap-tul că era sub influența băuturilor alcoolice. Ba mai mult, nu a fost intimidat nici de prezența luptătorilor mascați; i-a înjurat și chiar i-a scuipat, după care s-a urcat în grabă la volanul autoturismului cu care venise și a încercat să se facă nevăzut.

Mascații i-au alertat pe polițiștii rutieriști, care au blocat mașina în care se afla suspectul în trafic, la câțiva zeci de metri de locul incidentului.

Suspectul, identificat ca fiind Albai Memet, de 40 de ani, a fost testat cu aparatul Drager și s-a stabilit că avea o alcoolemie de 0,86 ml/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat însă să fie dus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Drept pentru care bărbatul este cercetat pentru comiterea a trei infracțiuni: conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, refuzul recoltării de probe biologice și ultraj.

Odată incidentul depășit, polițiștii au revenit la scopul "vizitei" lor matinale și l-au urcat în dubă pe Sedat Iașar, unul dintre suspecți. Ulterior, ceilalți doi suspecți au fost ridicați de la o locuință din Peninsulă și cu toții au fost duși la audieri, la sediul Poliției Române din Capitală.

Cum se fac "afaceri" cu aur de 24 de karate!

Cât privește acuzațiile ce le sunt aduse celor trei constănțeni, reprezentanții Poliției Române au precizat că aceștia sunt suspectați de înșelăciune.

Potrivit anchetatorilor, la începutul lunii martie anul curent, o familie de chinezi cu reședința în țara noastră a reclamat că a fost înșelată de trei constănțeni. Cetățeanul chinez a povestit că l-a cunoscut pe unul dintre suspecți în ianuarie, ocazie cu care a cumpărat de la el 100 de grame de aur de 24 de karate, în schimbul sumei de 3.000 de euro.

Constănțeanul i-a spus că mai are, acasă, în orașul de la malul mării, încă aproximativ trei kilograme de aur granule, tot de 24 de karate, pe care intenționează să le vândă. Cetățeanul chinez a fost încântat de afacere și s-au înțeles asupra prețului de 72.000 de euro.

Drept pentru care, pe 25 februarie, în restaurantul unui hotel din București, chinezul însoțit de soția lui s-a întâlnit cu suspectul, care era însoțit de un alt individ, necunoscut. Un al treilea suspect a adus un săculeț cu 2,5 kilograme de aur granule.

Prevăzători, cetățenii chinezi au aranjat ca aurul să fie examinat de un bijutier, ceea ce s-a și întâmplat. După ce specialistul și-a dat acordul, cumpărătorii au dat banii și au plecat cu săculețul cu granulele de aur. De fapt, au luat ceea ce credeau ei că era aur, pentru că suspecții înlocuiseră deja săculețul, cu unul în care se afla un metal ordinar, de culoare galbenă. Pe 2 martie, cetățenii chinezi au cerut ajutorul oamenilor legii.

Polițiștii bucureșteni au demarat investigațiile și au aflat identitatea celor trei suspecți: Șefchet Iașar este cel care a aranjat întâlnirea, nepotul lui, Sedat Iașar, este cel care l-a însoțit la hotel, iar fiul lui a adus aurul de la Constanța.

v v v

Membrii familiei Iașar au fost de multe ori, de-a lungul timpului, în vizorul oamenilor legii. Ismail Iașar, cunoscut drept "Săceanu", era în anii 90 un nume de temut în Constanța. Fiul său, Sedat Iașar, a fost implicat în numeroase scandaluri. Nepoata sa, Sevilen Iașar (fiica fratelui său), a fost acuzată că, alături de doi indivizi, a sechestrat patronul unui agenții imobiliare. 

Comentează știrea

Marius
2 august 2012
Ali Baba si cei 40 de hoti

Eforie este condusa de mafioti, iar Brailoiu este seful lor. Cea mai stralucitoare realizare a lui Brailoiu a fost distrugerea sistematica, an de an, a turismului din Eforie. Cea mai ridicola, nerusinata si nebuna actiune a lui Brailoiu in acest sens a fost taxa de parcare. Oriunde parcheaza un turist in Eforie, chiar si in locuri total neamenajate, e fortat de mafia lui Brailoiu sa plateasca taxa de parcare. Nicaieri in Romania nu se practica aceasta taxa criminala. Am vazut nenumarati turisti cum au plecat scirbiti cind hienele lui Brailoiu le-au cerut taxa de parcare. Taxa asta nu numai ca e foarte mare dar, in primul rind e extrem de OFENSATOARE PTR. CA E TILHARIE PE FATA.Aceasta taxa meschina reprezinta principala cauza a dezastrului pe care-l inregistreaza turismul si comertul in Eforie in ultimii ani. Mafiotii, in general, pot fi impartiti in doua categorii distincte: destepti si idioooti. Brailoiu nu face parte din prima categorie.

Magda
2 august 2012
Ne ducem de ripa cu taxa ta de parcare

Brailoiule, desteapta sursa de bani ai gasit, jaful la drumul mare. Pe turisti ii jefuiesti o data, apoi nu mai vin, dar noi toti raminem cu ochii in soare!

Cornel
2 august 2012
Nu te lasa Brailoiule pina nu ne distrugi pe toti

Brailoiule, sa stii si tu ca nu exista locuitor in Eforie care sa nu fi vazut turisti plecind bombanind dupa ce li s-a cerut aceasta taxa abuziva de parcare. Oamenii aia pleaca in alta parte in loc sa ramina in Eforie si sa contribuie la dezvoltarea comertului si turismului la noi. Asta din cauza ta, ptr. ca atunci cind prinzi ceva maninci si cu miinile si cu picioarele in loc sa gindesti in perspectiva.

Baba beneficiarul taxei de parcare
2 august 2012
Despre mine

Sunt mafiot cu experienta/ Pe legi eu nu am dat doi bani/ Nimeni nu-mi face concurenta/ Si fac tot ce vreau de opt ani./ De voi imi bat joc zi de zi/ Si fac doar ce vor muschii mei./ Dar, stiu, curind eu voi plati./ Puscariabil de doi lei!/

ath
2 august 2012
Saculetul cu surprize

Niste borfasi marunti.Clanul asta a pacalit un chinez.Sa zicem ca a pacalit un chinez plus o mie de romani sau poate doua mii de romani.O nimica toata.Eu cunosc niste borfasi care au pacalit milioane de romani si nu au mai fost calcati de mascati. Sa va povestesc. Dupa metoda asta m-a pacalit Mazare in anul 2000. Intru in cabina de vot,deschid buletinul,verific,citesc si votez: "Mazare independent-boabe 24 karate". Vin acasa,ma felicit pentru alegerea facuta si ma pune naiba sa deschid "saculetul" in prezenta nevestei.Ce credeti ca am gasit in "saculet" ? Mazare PSD-politician ordinar. Nu m-am invatat minte.La alegerile din anul 2008 votez un grup de parlamentari dintr-un anumit partid.Vin acasa,nu am curajul sa deschid "saculetul" dar ma pune necuratul sa deschid televizorul.Sa nu va spun.M-au pacalit a doua oara. Alesii mei au sarit din saculetul meu in saculetul altui partid.Granule de parlamentar.Zilele astea Iliescu tuna si fulgera.S-a suparat ca nu m-am prezentat eu la vot. El crede ca minciuna si migratia politica sunt constitutionale.Cand furtul este garantat de Constituie,voi va legati de doi borfasi marunti din Piata Chiliei.

Nicusor Constantinescu
2 august 2012
Mama dracului va vota la toamna, in Eforie, ptr. PSD

Sa stii Brailoiule ca, din cauza acestei taxe care e jaf la drumul mare, la alegerile din toamna nici dracu n-o sa mai voteze cu PSD!!! Poate doar mama dracului, ca-i foarte batrina si iresponsabila.

Matei
2 august 2012
Urmariti pana la sfarsit

Urmariti ce se intampla cu acest caz pana la sfarsit si sa vedem daca derbedeii astia de ciori imputite ajung dupa gratii. Cred ca o sa dea spaga pe undeva ca doar de la noi fura si scapa basma curata!

Gigik
9 august 2012
S-a terminat gata

S-a musamalizat totul. Nu mai exista suspecti nici arestati. Totul a fost facut in van.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4661 secunde