Descinderi cu mascați la hoții din locuințe care au băgat spaima-n constănțeni

1387
2

Articole de la același autor

Zeci de aparate electronice și electrocasnice, bijuterii de aur și valută - sunt câteva dintre bunurile pe care le-au găsit, ieri dimineață, polițiștii în locuințele suspecților. 


Percheziții de amploare, ieri dimineață, în județul Constanța. Peste 150 de polițiști au descins în 40 de locuințe, la indivizi suspectați de furturi din locuințe și infracțiuni economice. Astfel, la acțiune au participat polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale - care au efectuat 28 de percheziții, fiind vizat un grup infracțional de hoți din locuințe, printre care se numără și minori, ofițeri de la Serviciul de Investigarea Fraudelor - care au efectuat cinci percheziții, într-un dosar economic, privind obținerea de credite bancare, cu acte false, dar și polițiști de la Serviciul Poliției Transporturi Maritime Constanța - care au efectuat șapte percheziții, pe linie de evaziune fiscală. 


Hoții de aur urmăriți cu focuri de armă, printre suspecți 
Mai mult, aceleași surse ne-au precizat că unul dintre scopurile acestor ample percheziții a fost prinderea hoților de bijuterii de aur care, în luna septembrie, au reușit să scape, după ce au fost protagoniștii unei curse nebunești pe străzile municipiului Constanța. Pentru prinderea respectivilor, în seara zilei de 7 septembrie, polițiștii au făcut și un baraj, în zona Eden, și chiar au tras 20 de focuri de armă înspre mașina suspecților, un Audi cu numere de Bacău. Cu toate acestea, la data respectivă, suspecții au reușit să scape. 


Și minori duși la audieri 
La prima oră a dimineții, anchetatorii însoțiți de luptătorii mascați de la Serviciul de Acțiuni Speciale au bătut la ușa suspecților. Printre locuințele "vizitate", s-au numărat mai multe locuințe din car-tierul Inel 2, respectiv trei imobile de pe strada Dionisie cel Mic și una de pe strada paralelă, Cerbului. Aici, mascații au scotocit atât locuințele, cât și dependințele, inclusiv un garaj plin cu baloți de paie, iar la final au plecat cu mai multe probe și cu patru tineri, printre care și un minor de zece ani. Cum era de așteptat, vizita oamenilor legii și prezența jurnaliștilor nu a fost pe placul unora dintre locatarii de etnie romă, care au vociferat, ba chiar i-au scuipat pe jurnaliști. Emine Sinan, care a susținut că este mama a doi dintre tinerii ridicați dintr-o locuință de pe strada Dionisie cel Mic, le-a luat apărarea acestora. "Copiii mei sunt nevinovați, nu au furat nimic. Eu le-am deschis dimineață polițiștilor, le-am deschis cu frumosul, i-am poftit în casă! I-aș mai fi poftit, dacă aveam ceva de ascuns? Nu am furat nimic, eu am mai mulți copii plecați în afară, care ne ajută. Alții au furat și dau vina pe ai mei!", a susținut femeia la plecarea mascaților. 


"Captura" de la finalul perchezițiilor 
În urma perchezițiilor, 30 de persoane au fost duse la audieri, la sediul Poliției Constanța și a Serviciului Poliției Transporturi Maritime. Dintre acestea, ieri după-amiază, 15 erau vizate de anchete penale pentru diverse infracțiuni: furturi din locuințe, tăinuire, înșelăciune sau evaziune fiscală. Cât privește bunurile ridicate în urma perchezițiilor, reprezentanții Poliției Constanța ne-au precizat că polițiștii au găsit aproximativ 300 de grame de bijuterii din aur, 11.000 de euro, aproape 6.500 de lei, 60 de aparate electronice și electrocasnice, a căror proveniență posesorii nu au putut să o justifice. Mai mult, au fost ridicate și mai multe documente de evidență contabilă. În cele trei dosare penale în care au fost realizate percheziții, ieri dimineață, prejudiciul a fost estimat, deocamdată, la peste 100.000 de lei.


Comentează știrea

Sergiu
17 octombrie 2014
Bun

Nu,constantenii sunt chiar veseli si nu le vine sa creada ca hotii sunt vizitati de politie. Ar trebui ca vizitele sa fie dese si din ce in ce mai dure,atunci spaima va fi bagata in hoti iar constantenii vor fi din ce in ce mai multumiti ,asa cum merita iar politia ar fi din ce in ce mai respectata. Ramane nasol cu magistratii,care mai mult mangaie infractorii periculosi si pedepsesc mai aspru pe cei care-si cer niste drepturi .

ct
17 octombrie 2014
mai simplu...

.... s-au opus arestarii , deci un foc in aer, si unul in plin.... doar asa scapam de tigani

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3685 secunde