Descinderi în forță pentru anihilarea unei rețele de escroci

628
Magistrații de la Tribunalul Constanța au emis mandate de arestare preventivă pe numele a patru persoane care sunt acuzate că au creat prejudicii de peste 650.000 de lei și 770.000 de euro mai multor firme de la care au achiziționat bunuri pentru care au emis file cec fără acoperire în bancă. Cei patru sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune cu consecințe deosebit de grave în formă continuată.
Pentru reținerea a trei dintre ei, trupele speciale au făcut mai multe percheziții domiciliare, în București, Sibiu și Constanța. Potrivit anchetatorilor, Emil Tănase, în vârstă de 35 de ani, din localitatea 23 August, Ioan Huzu, de 35 de ani, din localitatea Șura Mare, județul Sibiu, Constantin Drăgoi, de 21 de ani, din București și Florin Mareș, din Constanța, s-au folosit de identități false pentru a păcăli mai multe firme.
Oamenii legii susțin că ei au acționat pe parcursul mai multor luni, când au achiziționat mărfuri pentru a căror plată au fost emise file cec refuzate de instituțiile bancare pe motivul lipsei disponibil din conturile bancare. Anchetatorii au mai descoperit că unul dintre suspecți a încheiat contracte de novație cu schimbare de utilizator în baza cărora au fost preluate în sistem de leasing 12 autocamioane, marca IVECO, în valoare de 778.00 euro, de care ulterior aceștia au dispus fără drept.
Emil Tănase, Ioan Huzu și Constantin Drăgoi au fost arestați, pe o perioadă de 29 de zile. Totodată, judecătorii au emis mandat de arestare, dar în lipsă, și pentru Florin Mareș, despre care polițiștii spun că se sustrage urmăririi penale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9757 secunde