Descinderi la o grupare de hoți din județul Constanța

983
1
Descinderi la o grupare de hoți din județul Constanța - descindere-1406739799.jpg

Articole de la același autor

Mai mulți indivizi, acuzați că au furat componente din infrastructura feroviară și din sistemul de irigații din județul Constanța, au ajuns după gratii, în urma unei acțiuni de amploare a polițiștilor.

Zeci de percheziții domiciliare au fost efectuate, atât în cursul săptămânii trecute, cât și la începutul acestei săptămâni, în mai multe localități din județ. Vizați au fost membrii unei grupări infracționale care, au precizat anchetatorii, au furat componente CFR, dar și ce mai rămăsese din sistemul de irigații aparținând Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF), în zonele Dorobanțu și Nisipari. Acțiunea a fost desfășurată de polițiștii de la Biroul de Poliție Transporturi Constanța, sprijiniți de mascații de la Serviciul Acțiuni Speciale și din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Potrivit anchetatorilor, furturile au fost comise în perioada noiembrie 2013 - aprilie 2014 și au cauzat un prejudiciu estimat la peste un milion de lei.

În urma perchezițiilor, anchetatorii au confiscat mai multe obiecte de tăiat cu flacără, despre care se bănuiește că au fost folosite în comiterea furturilor. În primă fază, din totalul de 12 persoane ridicate de acasă, patru au fost reținute, iar Judecătoria Constanța a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Este vorba despre patru bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 34 de ani: Marian Ciobanu, Nicolae Maftei, Lucian Codreanu și Marian Murgan. Acestora li s-a alăturat, în Arestul Poliției Constanța, și un tânăr de 25 de ani, din Murfatlar, referitor la care anchetatorii au stabilit că a participat cu suspecții la furtul conductelor de refulare de la stația de pompare din Dorobanțu.

Alți cinci suspecți au fost săltați de la domicilii, în cursul acestei săptămâni. Este vorba despre Marian Gavrilă, de 24 de ani, Vasilică Augustin, de 25 de ani, Dumitru Candalia, de 40 de ani, Marian Pițuru și Nicușor Ispas, de 40 de ani, toți din Nisipari. În cazul acestora, instanța de judecată a dispus, însă, cercetarea în libertate. 

Comentează știrea

cineva
6 decembrie 2014
sunteti si voi legisti

Ce sa spun...parca ati prins nu stiu ce criminali in serie...criminali si hotii adevarati se plimba liberi si amaratii astia au furat o bucata de teava si baga puscărie in ei la greu...altii fura tara cu totu si nu mai patesc nimic...rusine rusine rusine .....justitia din romania unu fura un bou si altul un ou si ala care fura ou plăteste cu varf si indesat

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4883 secunde