Descinderi la zeci de locații din Constanța: evaziune fiscală prin firme fantomă

480
Descinderi la zeci de locații din Constanța: evaziune fiscală prin firme fantomă - descinderidiicotfirmefantoma-1427998512.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Constanța au descins, pe parcursul a două zile, la 79 de locații, reprezentând domiciliile unor persoane și sediile unor societăți comerciale de pe raza județelor Constanța, Tulcea, Galați, Giurgiu, Ilfov și municipiul București. Acțiunea procurorilor a vizat destructurarea unui grup infracțional organizat, format din 15 persoane, care avea ca scop evaziunea fiscală și spălarea de bani. 


Anchetatorii spun că, în perioada 2009 - 2015, membrii grupării s-au folosit de 20 de societăți comerciale de tip fantomă și au emis către 250 de societăți comerciale mai multe documente contabile care nu au la bază operațiuni comerciale reale.


Mai exact, sumele de bani (reprezentând contravaloarea operațiunilor) erau achitate în conturile societăților de tip fantomă, deschise la diverse bănci, de unde erau ridicate în numerar și restituite be-neficiarilor reali. Prejudiciul adus statului depășește suma de 50 de milioane lei. 


Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Constanța, București și Galați, Inspectoratelor de Poliție Județene (IPJ) Galați și Constanța, Serviciului de Poliție Trans-porturi Maritime, precum și lucrători ai Gărzii de Coastă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4058 secunde