Descoperire uimitoare la granița dintre România și Bulgaria

1440
1
Descoperire uimitoare la granița dintre România și Bulgaria - desssccc78262100-1354283385.jpg
Lucrările la o conductă care va transporta gaze naturale între Bulgaria și România au fost amânate, după ce autoritățile bulgare au făcut o descoperire neobișnuită. Acestea au dezgropat un cimitir antic ce conține peste o sută de morminte.
Potrivit Reuters, mormintele au fost găsite în apropierea localității Marten, lângă granița cu România. Majoritatea scheletelor descoperite în cimitir datează din epoca romană.

"Am descoperit aproximativ 103 morminte, datând din epoci diferite. Cele mai vechi sunt două morminte care datează din secolele al cincilea și al patrulea înainte de Hristos. Următoarele sunt mormintele romane, din secolele trei și doi înainte de Hristos", a spus Deyan Dragoev, arheolog.

"Avem mai multe morminte unde diverse părți ale corpului lipsesc. Probabil au fost înlăturate înainte de înmormântare", a completat acesta.

O echipă de arheologi a universității din Ruse muncește pentru dezgroparea tuturor mormintelore antice. Potrivit presei de peste Dunăre, bulgarii vor fi nevoiți să modifice cursul gazoductului, pentru a ocoli sit-ul arheologic.


Comentează știrea

Un cititor!
1 decembrie 2012
Nu este uimitor! ...este absolut normal.....

....este absolut normal ca pe linia Dunarii sa se faca astfel de descoperiri. Ce este uimitor aici? Nimic. Oriunde se demareaza investitii trebuie sa se cerceteze in prealabil intreaga suprafata pentru a spreleva si studia resturile civilizatiilor vechi. La noi este ,,uimitor,, penrtu ca aceste practici inca nu s-au dezvoltat. Cand se pune problema unei diagnoze, supravegheri sau cercetari arheologice incep vaicarelile: ca nu sunt bani, ca arheologia incurca investitia, ca nu este nimic de descoperit....Va aduc aminte ca in ultimii ani pe centura Constantei si pe autostrada, la Valul lui Traian si Cernavoda s-au descoperit obiecte de importanta exceptionlala care ar putea ocupa loc in cele mai mari muzee din lume! Am vazut anul trecut si anul acesta ceva, modest, la Muzeul din Constanta...am inteles chiar ca finantatorul nu a platit inca muzeului sapaturile facute....asa ca deocamdata oamenii institutiei sunt...cam muritori de foame ca nu si-au luat salariile in ultima luna....de necrezut! Halal Astaldi si Max Bogl! Daca se faceau astfel de descoperiri in Germania ori in Italia dadeau banul jos imediat! Dar in Romania...se poate orice! Chiar si in Bulgaria se poate mai mult si mai bine ca la noi. De aceea arheologii bulgari sunt inaintea noastra la astfel de descoperiri care nu trebuie sa ne mai uimeasca...Sa scrieti si ce descoperiri au facut arheologii nostri pe autostrada....cum au lucrat la minus 12-14 grade...asta da minunatie...le-au ingaduit constructorilor sa continue investitia si apoi, cum se spune la noi, ....au luat-o in bot!....asta este uimitor...lipsa bunului simt si a respectului fata de istoria noastra pe care o au constructorii straini...dar si autoritatile noastre care le canta in struna......

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4202 secunde