Deșeuri toxice din România descoperite într-un port din Malaezia

225
Deșeuri toxice din România descoperite într-un port din Malaezia - deseuri-1595162035.jpg

Articole recomandate

Un număr de 110 containere umplute cu praf de cuptor cu arc electric (EAFD), un produs toxic, provenite din România au fost descoperite abandonate la portul Tanjung Pelepas din Malaezia luna trecută, a anunțat duminică agenția națională de presă Bernama.


Ministrul Mediului și Apelor din Malaezia, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man, a precizat că un transport de deșeuri cu o greutate de 1.864 de tone a fost raportat de portul Tanjung Pelepas în data de 3 iunie și confirmat de Departamentul Mediului drept deșeuri în data de 15 iunie. Oficialul a precizat că în acte transportul era descris drept zinc concentrat.


"Departamentul Mediului nu a acordat permisiunea și nici nu a primit o înștiințare din partea exportatorului de deșeuri privind tranzitul în Malaezia" a declarat Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man. Acesta a adăugat că praful de cuptor cu arc electric este catalogat drept deșeu toxic potrivit Convenției de la Basel.


Departamentul Mediului din Malaezia a contactat autoritățile române pentru a aranja repatrierea celor 110 de containere și Interpolul pentru a efectua investigații ulterioare.


În ultimii ani, Malaezia a devenit principala destinație a lumii pentru deșeurile din plastic după ce China a interzis importurile de deșeuri. Autoritățile de la Kuala Lumpur au demarat negocieri cu țările de unde provin deșeurile pentru a prelua înapoi sute de containere de deșeuri din plastic care au intrat ilegal în țară. 


Sursa: agerpres.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7324 secunde