Despăgubiri de 300.000 de euro pentru o femeie al cărei soț a murit într-un spital din Cluj

241
Despăgubiri de 300.000 de euro pentru o femeie al cărei soț a murit într-un spital din Cluj - pacientterapieintensiva109371200-1682611092.png

Articole de la același autor

După 6 ani de la moartea unui bărbat într-un spital din Cluj, familia sa va primi despăgubiri în valoare de 300.000 de euro, anunță Monitorul de Cluj. Decesul a survenit în urma unei infecții contactată în spital. Sentința vine la 6 ani după moartea pacientului și nu e definitive.


În ianuarie 2017, M.B. a ajuns la Clinica de Neurochirurgie Cluj-Napoca, fiind diagnosticat cu anevrism vascular cerebral. Două zile mai târziu, a fost operat, iar în urma intervenției i-a fost montat un tub de dren extern la nivelul capului. Deși părea că totul merge înspre bine, o săptămână mai târziu, a fost depistată o infecție nosocomială. Bărbatul făcuse febră care, în ciuda tratamentelor aplicate, s-a accentuat. Medicii au decis să îl intubeze pe bărbat. După asta, au urmat 9 intervenții chirurgicale pentru repoziționarea tubului de dren. Însă, din nefericire pacientul a decedat în data de 3 aprilie 2017 la Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Județean de Urgență Cluj-Napoca.


Concluziile expertului medico-legal au fost cât se poate de clare. Moartea a venit din cauza infecției contactată în spital.
Tribunalul Cluj a decis, joi, 27 aprilie, ca aceasta să primească 300.000 de euro despăgubiri.
Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 30 de zile.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.8658 secunde