Afacerile de după gratii

Deținuți de la Poarta Albă, membri ai unei rețele care dădea țepe prin telefon

1020
1

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au organizat, ieri, mai multe percheziții domiciliare în București și în șapte județe, dar și în penitenciarele de la Poarta Albă, Slobozia, Mărgineni și Giurgiu. Acțiunea a fost organizată pentru destructurarea unei rețele infracționale, din care fac parte și numeroși deținuți, ce se îndeletnicește cu înșelăciuni prin telefon.
Profitând de naivitatea oamenilor, infractorii trimiteau SMS-uri anunțând concursuri false și promiteau premii consistente, în bani sau autoturisme de lux. Pentru a primi banii, victimele trebuia să depună diverse sume de bani în niște conturi, drept garanții înainte de ridicarea premiilor. La nivelul țării au fost identificați, până în prezent, 33 de membri ai rețelei și au fost depistate peste o sută de victime.
Ieri dimineață, la ora 7.00, procurorii DIICOT și zeci de gardieni au descins, simultan, în șapte celule din Penitenciarul Poarta Albă. În urma perchezițiilor, au fost găsite zece telefoane mobile, opt cartele SIM, șase acumulatori și două încărcătoare improvizate.
Până în prezent, s-a stabilit că prejudiciul se ridică la peste două miliarde de lei, dar cercetările continuă pentru depistarea tuturor celor implicați.



Comentează știrea

criticonline
24 februarie 2012
asa ! si !

pai cu : " ....zece telefoane mobile, opt cartele SIM, șase acumulatori și două încărcătoare improvizate ... " s-a facut frauda de miliarde ? ca nu am inteles nimc ! florentina mama ! da pe goarna tot, adica cine a fraudat, daca l-a prins in flagrant, cit a escrocat.... bla bla bla , ca doar nu trebuie sa te invete cititorii !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2991 secunde