Deținuții se dau în spectacol pe scena Teatrului Nottara

167

Articole recomandate

Administrația Națională a Penitenciarelor în colaborare cu Asociația ART Fusion invită populația la Festivalul Național de Teatru al Deținuților "Exit!", care va avea loc în perioada 25 - 26 noiembrie, la Teatrul Nottara, începând cu ora 17.
Prin proiectul "Exit!", Administrația Națională a Penitenciarelor, în colaborare cu ART Fusion, și-a propus să combată stereotipurile uzuale existente în societatea românească cu privire la deținuți. Scopul acestui proiect este pozitivarea mentalității românești asupra tinerilor deținuți, pentru a ușura procesul de reintegrare socială a acestora după terminarea perioadei de detenție.
Proiectul a început în septembrie 2009 și a implicat 109 deținuți din Penitenciarele Arad, Baia Mare, Bistrița, Botoșani, Brașov, Cluj, Craiova, Galați, Iași, Gherla, Oradea, Satu Mare, Târgu Jiu, Târgu Ocna, Timișoara, Poarta Albă. Ei au fost ajutați în crearea pieselor de personalul penitenciarelor și de 14 tineri artiști ce vor să promoveze ideea de toleranță și egalitatea de șanse. Nume sonore ale scenei teatrului românesc, precum Maria Manolescu, Mihaela Michailov, Radu Apostol și Bogdan Georgescu, au realizat selecția celor 10 piese care vor fi reprezentate la București.
La finanțarea proiectului "Exit!" au contribuit Comisia Europeană prin Pro-gramul Tineret în Acțiune, Fundația Iosiaxenin Edra Plaiari - Grecia și United Nations Development Programme - România.
Administrația Națională a Penitenciarelor în colaborare cu ART Fusion a încercat să le ofere deținuților un mijloc de exprimare și explorare a sentimentelor în mod constructiv, contribuind astfel la dezvoltarea lor afectivă prin activitate artistică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6707 secunde