Al doilea frate Caratană, din Kogălniceanu, lăsat liber de judecători

208

Articole de la același autor

Vineri, magistrații de la Tribunalul Constanța au respins recursul declarat de procurori împotriva refuzului arestării preventive de către Judecătorie a lui Mihăiță Caratană, de 41 de ani, din Mihail Kogălniceanu, unul dintre cei doi frați Caratană care a intrat, nu o dată, în conflict deschis cu polițiștii din localitate și pentru care se solicitase arestarea în lipsă, pentru că era de negăsit.
Reprezentantul Ministerului Public a cerut, vineri, în sala de judecată, arestarea lui Mihăiță Caratană pe motiv că faptele de care este acuzat sunt foarte grave și au creat un sentiment de neliniște și nesiguranță în comunitate. În schimb, avocații lui Caratană au susținut că bărbatul este un om respectabil în societate, are o familie cu trei copii, o afacere profitabilă cu 6.000 de bovine și 120 de vaci și nu a încălcat niciodată legea. În ceea ce privește acuzația de sustragere a urmăririi penale, apărătorul lui Mihăiță Caratană a afirmat că acesta nu a fugit de răspunderea legală, ci era plecat în Moldova să cumpere furaje mai ieftine pentru animale, iar citația polițiștilor a venit exact în perioada aceea. Când a aflat că este căutat, bărbatul spune că s-a urcat în tren și a venit la Constanța, prezentându-se în fața instanței Judecătoriei Constanța. Așa se face că unul dintre motivele de arestare propuse de procurori a căzut.
Avocații au spus că nimeni din Kogălniceanu nu a fost indignat de atitudinea fraților Caratană, ci de întâmplările prin care au trecut aceștia.
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au formulat, în urmă cu o săptămână, propunere de arestare preventivă pe numele lui Mișu Caratană, de 45 de ani, din localitatea Mihail Kogălniceanu. El este acuzat de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice. De aceleași infracțiuni este acuzat și fratele acestuia, Mihăiță Caratană, de 41 de ani, dar acesta era de negăsit, astfel că s-a cerut arestarea lui, dar în lipsă.
La începutul acestei luni, Adrian Scrioșteanu, din Năvodari, a sunat la poliție, spunând că în zona Palazu Mic a surprins, pe o solă de rapiță, mai multe capre care i-au distrus cultura. Oamenii legii s-au deplasat la fața locului și l-au găsit pe Dumitru Croitoru, îngrijitorul animalelor, care a fost dus la sediul poliției pentru identificare, deoarece nu avea niciun act de identitate. Luat la întrebări de oamenii legii, ciobanul a spus că a strigat la capre să nu intre pe sola respectivă, însă ele nu l-au ascultat.
Potrivit anchetatorilor, în timpul verificărilor, în sediul poliției au intrat proprietarii caprelor, Mișu Caratană și Mihăiță Caratană, ambii din localitate, care au încercat să-l scoată din sediu pe îngrijitorul animalelor, fără acordul polițiștilor.
Oamenii legii au intervenit ca să-i oprească, însă frații Caratană au început să-i înjure și să-i amenințe pe șeful Poliției din Mihail Kogălniceanu, subcomisarul Laurențiu Carp, subinspectorul Marian Enache, agentul șef Cristian Nazarovici și agentul Dana Camelia Gheorghe.
În cele din urmă, scandalagiii s-au liniștit. Mai mult, ajuns la sediul Poliției, Adrian Scrioșteanu a spus că nu dorește să depună plângere împotriva proprietarilor caprelor care au intrat pe sola sa. El a justificat gestul spunând că s-a înțeles cu Mihăiță Caratană ca să-i achite contravaloarea pagubei.
În altă ordine de idei, Mișu și Mihăiță Caratană nu se află la primul conflict, cei doi făcând de mai multe ori scandal în localitatea Mihail Kogălniceanu.
Potrivit anchetatorilor, de fiecare dată polițiștii au intervenit pentru aplanarea conflictelor, însă frații Caratană au sfidat oamenii legii, de multe ori înjurându-i și chiar bruscându-i.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9839 secunde