Dezastru la hotelul "Rex", din stațiunea Mamaia!

1802
Dezastru la hotelul
În noaptea de vineri spre sâmbătă, pompierii constănțeni au fost anunțați că acoperișul hotelului "Rex", din stațiunea Mamaia, unul dintre cele mai luxoase de pe litoral, a luat foc. Nu mai puțin de șapte autospeciale și aproape 40 de subofițeri
ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea al județului Constanța s-au deplasat la fața locului.

Hotelul vedetelor care vin în fiecare vară pe litoralul românesc a luat foc, vineri noapte. Pompierii s-au luptat ore în șir cu flăcările care au cuprins tot acoperișul și care amenințau să se extindă la întreaga unitate hotelieră. Din fericire, nicio persoană nu era cazată în hotel. Daunele provocate sunt însă imense, pentru că, pe lângă acoperiș, care a ars în totalitate, spuma, apa și fumul au deteriorat zeci de camere de la etajele inferioare. Administratorii hotelului urmează să stabilească pagubele provocate de incendiu, care se ridică, mai mult ca sigur, la sute de mii de euro. Din câte se pare, hotelul era asigurat împotriva incendiilor.

Au intervenit șapte autospeciale și aproape 40 de pompieri
Totul a început vineri noapte, pe la ora 2. Unul dintre angajații hotelului a fost alertat de mirosul de fum care venea dinspre etajele superioare. În scurt timp, a observat că, la mansardă, flăcările cuprinseseră deja acoperișul și se extindeau rapid.
A sunat urgent la 112 și a anunțat nenorocirea. Nu mai puțin de șapte autospeciale au fost trimise la fața locului de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța și 36 de subofi-țeri. Două dintre mașini erau dotate cu scări speciale pentru intervenții la înălțime, dar, chiar și așa, intervenția militarilor a fost una foarte dificilă.
Faptul că acoperișul era construit preponderent din lemn, iar vântul bătea cu putere au făcut ca lupta pompierilor cu flăcările să fie inegală și să se desfășoare contra cronometru. Mai mult decât atât, bunurile depozitate la mansarda hotelului au alimentat focul, dându-le mari bătăi de cap militarilor constănțeni.

Focul s-a reaprins
Nu mai puțin de patru ore a durat intervenția pompierilor la hotelul de cinci stele, care va trebui renovat aproape în totalitate.
Sâmbătă seara, în jurul orei 21, pompierii constănțeni au fost alertați că focul ar fi reizbucnit la acoperișul hotelului. La fața locului au fost trimise patru autospeciale, din care numai una a intervenit. Focul s-a reaprins, spun militarii, în zona unor grinzi. Focarul, care se întindea pe aproximativ cinci metri pătrați, a fost stins cu rapi-ditate de pompieri. Ei au căutat apoi alte focare, de teamă ca vântul, care sufla cu putere, să nu le reaprindă ulterior.
Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, incendiul a distrus în totalitate acoperișul hotelului, pe o suprafață de 500 de metri pătrați, precum și toate bunurile care se aflau la mansardă.
Pompierii au stabilit că flăcările au izbucnit din cauza unui scurt circuit la un conductor electric.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 07 Februarie 2011
Stire din Eveniment : Grav accident rutier, în Mamaia
Pagina a fost generata in 0.6983 secunde