Într-un an și jumătate

Șoseaua dintre Mamaia și Năvodari va fi lărgită la patru benzi

2841
Șoseaua dintre Mamaia și Năvodari va fi lărgită la patru benzi - 00e0c10b60ec77cac5b46675843aad39.jpg
Pe lângă alte proiecte care se află pe ordinea de zi, consilierii locali din Constanța care în ședința de joi vor lua în discuție și aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții "Îmbunătățirea accesului între Municipiul Constanța și Platforma industrială Năvodari".
Mai exact, se are în vedere modernizarea Bulevardului Mamaia- Năvodari, deoarece în ultimii ani această rută a devenit foarte solicitată din punct de vedere al traficului pe timpul verii. În vederea soluționării tuturor problemelor legate de trafic și ținând cont de tendințele de dez-voltare a zonelor cu funcțiune de locuire în vacanța de vară, de-a lungul acestui drum, beneficiarii solicită extinderea drumului DC 86. Ei au în vedere lărgirea de la un profil existent de șapte metri la un profil de 16-24 m, în scopul fluidizării traficului și a măririi capacității drumului în vederea preluării întregului trafic, care este foarte ridicat în sezonul estival.
Specialiștii susțin că pentru a duce la bun sfârșit acest proiect este nevoie de aducerea structurilor rutiere la parametrii tehnici corespunzători categoriei drumului, asigurându-se astfel condiții optime de siguranță și confort în circulația auto și pietonală. Drept urmare, va fi realizat un profil transversal cu elemente geometrice care să se încadreze în prevederile legale. Specialiștii mai au în vedere și asigurarea scurgerii apelor pluviale în condiții optime.

Pasarelă pietonală pentru siguranța copiilor veniți în tabără
Pe de altă parte, proiectanții susțin că în dreptul acceselor la proprietăți se vor monta borduri denivelate. De asemenea, va fi acordată o atenție deosebită pentru realizarea marcajului orizontal și plantarea de indicatoare rutiere, iar trecerile de pietoni vor fi semnalizate prin indicatoare și marcaje.
Tronsonul de drum DC 86 Mamaia – Năvodari se intersectează cu 11 drumuri laterale ce se vor amenaja pe o lungime de 15 metri. Drept urmare, pentru fluidizarea traficului se vor amenaja nouă intersecții de tip giratoriu în care vor fi ampla-sate fântâni arteziene cu rol decorativ.
În plus, datorită traficului intens de copii din tabăra Năvodari va fi necesară realizarea unei pasarele pietonale denivelate care să asigure siguranța copiilor în zonă. În altă ordine de idei, pentru lărgirea drumului se vor face exproprieri pe 3.776 mp.
Valoarea totală a investiției este de 46.825.585,97 lei care cuprinde investiția la care se adaugă cheltuielile de audit și cele de publicitate a proiectului. Lucrarea va fi realizată prin intermediul Programului Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1. Durata estimată de construcție este de 18 luni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 07 Februarie 2011
Stire din Eveniment : Grav accident rutier, în Mamaia
Pagina a fost generata in 0.458 secunde