Mazăre pierde controlul asupra stațiunii Mamaia

2466
Mazăre pierde controlul asupra stațiunii Mamaia - 6939b015cc3ff0368d7fb1abc3e224d4.jpg
Primarul Constanței, Radu Mazăre, pare să piardă controlul asupra copilului său de suflet, stațiunea Mamaia. Astfel, în patria unde trăiesc cei mai fericiți constănțeni, edilul nu va mai avea cine știe ce putere de decizie. Asta după ce Primăria
a pierdut în instanță un proces privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) al stațiunii Mamaia.

Judecătorii Tribunalului Constanța au dispus, în data de 29 noiembrie, prin sentința 1547, anularea HCLM 302/2009 privind aprobarea PUZ Mamaia.
Acțiunea a fost introdusă de Inspectoratul Teritorial în Construcții, în luna august, ca urmare a controlului efectuat de la Primăria Constanța.
Cu ocazia controlului, inspectorii au constatat o serie de neconformități în aprobarea PUZ Mamaia, mai exact, a fost aprobat în lipsa avizelor de la Ministerul Turismului, MApN, MAI, SRI și avizul de la DADL. De asemenea, a fost constatată și lipsa procesului verbal de delimitare a Zonei Costiere.
Șeful ITC, Gigi Chiru, ceruse Primăriei, încă de anul trecut, să completeze documentele aferente PUZ-ului, însă nici până astăzi nu s-a realizat nimic în acest sens. În acest timp, deși se știa cu Planul Urbanistic Zonal în neregulă, municipalitatea a continuat să emită, ca pe bandă rulantă, autorizații de construire pentru stațiunea Mamaia. În mod normal și legal, acest lucru ar fi trebuit să fie stopat până la completarea și intrarea în legalitate a PUZ-ului.
În aceste condiții, instanța a considerat că Primăria Municipiului Constanta nu a respectat legea, la inițierea și aprobare PUZ Mamaia, solicitând anularea hotărârii res-pective. Astfel, administrația locală nu mai poate elibera nicio autorizație de construire în Mamaia, până ce nu intră în legalitatea și aprobă un nou PUZ.
"Pentru noi, sentința Tribunalului reprezintă o confirmare a faptului că acțiunile noastre de combatere a nerespectării legii de către emitenții de autorizații sunt juste, iar ceea ce nu s-a întâmplat până acum, și anume ca Primăria Constanța să fie sancționată pentru una dintre multiplele neconformități constatate în actele emise, se întâmplă astăzi prin sentința 1547 a Tribunalului Constanța", a declarat Gigi Chiru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 16 Noiembrie 2010
Stire din Sport : Ghinion teribil pe final
Vineri, 05 Noiembrie 2010
Stire din Social : Mazăre sub ape, Constanța sub gunoaie
Pagina a fost generata in 0.4257 secunde