Instituțiile publice constănțene iau atitudine

"Mazăre, nu mai tolera magazinele de vise!"

1858
Mai multe instituții publice constănțene i-au trimis, ieri, o scrisoare deschisă primarului Radu Mazăre prin care îi solicită să interzică magazinele de vise în orașul nostru.
Inițiativa a venit din partea șefului Inspectoratului de Stat în Construcții, Gigi Chiru, demersul fiind imediat îmbrățișat și susținut de Aurelian Ivașcu, managerul Spitalului Clinic Eforie Sud, Dionisie Culețu, comisar șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, Senol Zevri, directorul Agenției pentru Protecția Mediului, și de Florian Constantin, președintele organizației municipale a PD-L.
"În prezent, pe piața din România există, din păcate, spre vânzare, o multitudine de produse din categoria drogurilor, cu tot felul de denumiri: Shot Strong, Spice, Tabu, Special gold sare Pulse, Fly Agaric, Mushroom – ciuperci uscate, Spice Diamond – fragmente vegetale, Spice Gold Spirit.
Chiar dacă 27 de substanțe și 9 plante, care sunt asimilate drogurilor, au fost interzise de la comercializare, riscul de consum a unor substanțe și plante care produc disfuncționalități ale sistemului nervos nu a fost eliminat complet. De aceea, solicităm primarului Radu Ștefan Mazăre să promoveze o hotărâre de consiliu care să interzică funcționarea unor astfel de magazine tip weed-shop sau coffe-shop în municipiul Constanța. Considerăm ca prioritară această hotărâre de consiliu local, întrucât sănătatea populației tinere trebuie menținută, ferind-o pe aceasta de tentațiile consumului unor astfel de droguri", se arată în scrisoarea semnată de cei cinci.
Conform definiției, se numește drog orice substanță străină de organismul uman care produce modificări de funcție și de structură a organelor și dă dependență.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Noiembrie 2010
Stire din Social : Mazăre sub ape, Constanța sub gunoaie
Pagina a fost generata in 0.6376 secunde