DEZBATEREA PUBLICĂ pentru Regulamentul pentru taxiuri S-A ÎNCHEIAT! Ce nemulțumiri au avut taximetriștii

535
DEZBATEREA PUBLICĂ pentru Regulamentul pentru taxiuri S-A ÎNCHEIAT! Ce nemulțumiri au avut taximetriștii - 23martpropuneri-1616485665.jpg

Articole de la același autor

Consultarea publică privind Regulamentul privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiul Constanța s-a încheiat pe 20 martie. Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, în cadrul dezbaterii publice au fost primite 15 propuneri. 
Nemulțumirile transmise de cei interesați au vizat: reducerea numărului de autorizații la 1262, ținuta vestimentară și înlocuirea mașinilor mai vechi de zece ani. 
„S-a solicitat realizarea unui nou recensământ, pentru a confirma dacă pe raza municipiului Constanța este nevoie de un număr mai mare de 1262 de autorizații stabilite prin regulament. În prezent pe raza municipiului Constanța există un număr de 1728 de autorizații taxi, numărul lor depășind cu mult numărul maxim stabilit prin lege, micșorarea numărului realizându-se doar în timp, prin disponibilizarea unor autorizații prin anularea acestora în urma nerespectării prevederilor legale”, au arătat reprezentanții administrației publice locale. 
O altă nemulțumire este legată de obligațiile transportatorilor, ale dispeceratelor, ale taximetriștilor și ale clienților prin care s-a stabilit ca ținuta vestimentară acceptată prin regulament să fie pantalon lung, cămașă uni, culori neutre, tricou polo în perioada 1 iunie -15 septembrie, sacou și vestă în funcție de anotimp, fiind interzis alt tip de îmbrăcăminte(șort, maiou, șlapi).
Probleme a ridicat vechimea autovehiculului, pentru care s-a solicitat prelungirea autorizației taxi, care nu trebuie să depășească vechimea de 10 ani. De asemenea, au fost nemulțumiri legate de suspendarea autorizației taxi pentru o perioadă de una - trei luni, în cazul în care transportatorul este sancționat de trei ori într-o perioadă de șase luni pentru încălcarea prevederilor prezentului regulament. Totodată, s-a cerut și modificarea tarifelor maximale de distanță de 3,5 lei/km, prin majorarea acestora.
În continuare, conform prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională, proiectul de hotărâre poate fi consultat  la sediul Primăriei Municipiului Constanța din strada Ștefan Mihăileanu nr. 10 – Serviciul Management Drumuri și Transport Public și pe site-ul oficial la adresa www.primaria-constanta.ro, la secțiunea "De interes public / Transparență decizională pe Legea 52/2003" până pe data de 20 aprilie 2021  urmând a intra în ședință de Consiliu Local pentru a fi supus aprobării consilierilor locali.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4027 secunde