O bază sportivă de tradiție a Constanței a ajuns în paragină

DEZOLANT. Baza sportivă "Triunghi" în 2012 - ghenă de gunoi și popas pentru boschetari

2249
9
Fosta bază sportivă "Triunghi", din zona Caraiman, a ajuns, în prezent, în paragină. În locul sportivilor, în peisajul dezolant actual se regăsesc bețivii care își fac veacul pe acolo, câinii vagabonzi și multă, multă mizerie. 

Baza sportivă "Triunghi", odată cunoscută ca locul de antrenament atât al copiilor, tinerilor cât și al seniorilor, cu terenuri de fotbal și tenis, și sală de sport, în prezent arată ca după bombardament. De fapt, peisajul este unul apocaliptic.

Câini fără stăpâni, agresivi, gunoaie, resturile de materiale de construcție, sute de pet-uri de bere aruncate alandala, printre tufișurile și boscheții înfricoșători și, din când în când, câte o pasăre zburând brambura aproape de sol. Așa arată parcul, într-o Constanță care se pretinde a fi oraș european, o bază sportivă, un loc în care constănțenii care locuiesc în zonă ar trebui să iasă la plimbare.

Din păcate, aici își fac veacul zeci de bețivi, care lasă în urmă o mizerie de nedescris, de la sticle până la zdrențe, aruncate pe alei probabil pentru a-și "marca" teritoriul.

Aminteam de plimbările prin zonă. Să te ferească Dumnezeu să treci pe acolo! Zecile de câini maidanezi care își fac veacul prin boscheți constituie un pericol inimaginabil pentru cetățenii cărora le trece prin cap doar să treacă prin zonă.

Fosta bază sportivă, cândva cochetă, cu tribune atractive și garduri înalte de fier, acum este pustie. Nici măcar hoții nu mai vin pe aici, din moment ce au terminat deja toată "treaba". Garduri, cabluri sau fire de fier - toate au fost furate de hoți. Practic, tot ce putea fi valorificat a fost încărcat în căruțe; destinația - centrele de colectare fier vechi din cartier!

"Ce-a fost și ce-a rămas din această bază sportivă… Odată era extraordinar aici, dar de câțiva ani a rămas în paragină. Nimeni nu se mai ocupă și e păcat, pentru că poate deveni o atracție a Constanței. Am fost și eu în tinerețe aici, m-am antrenat, era frumos. Eu stau prin zonă și văd, zi de zi, cum se duce de râpă locul acesta. Înainte vedeam hoți care târau cabluri, fire, orice era fier, ori le luau cu mașina, ori veneau țiganii cu căruțele. Acum nu mai au nici ce să fure. Mai vin unii oameni care se îmbată pe aici și încep să țipe. Ți-e și frică să mai treci pe aici, pentru că s-au înmulțit câinii vagabonzi. E păcat…", spune Gheorghe D., un constănțean de 68 de ani.

Situația actuală a bazei sportive este incertă. Momentan, ea se află în administrarea DJST Constanța, însă, după alegeri, este foarte posibil ca ea să treacă în subordinea administrației locale.

Acum câțiva ani, s-a auzit despre un interes al administrației locale de a prelua zona și de a vinde sau ceda dreptul de folosință a terenurilor către un investitor. Totul a rămas numai la stadiul de zvon și cert este că nu s-a făcut nimic. Gurile rele spun că terenurile ar fi fost însă de mult "prăduite" dacă zona nu ar fi avut handicapul de a fi înconjurată de liniile ferate, accesul făcându-se cu destul de multă dificultate.

Până una-alta, "Triunghiul" rămâne cu bălăriile cât casa și cu amintirea poveștilor de pe terenul de fotbal sau de pe zgura arenelor de tenis, pe care doar cunoscătorii le mai pot localiza.

Comentează știrea

Clubaru
12 noiembrie 2012
Comunista Andreea Iliescu

Mai terminati cu comunismele astea ! Avem CLUBURI adevarate,saptamani intinse "Fashion" ,dansatoare exotice si voi pomeniti de balarii ! Tineretul trebuie sa inghita shaorma,sa bea si sa traga pe nas,nu sa alerge !

cititor
12 noiembrie 2012
parere

referitor la "comunista" nu mi se pare relevant acest cuvant in contextul stirii respective..nu inteleg de ce ..sau poate ma fac ca nu inteleg ; tinand cont de faptul ca , probabil, tu clubarule esti unul care frecventeaza cluburile si trasul pe nas...articolul incearca sa sublinieze altceva..nevoia bazei de sport necesara pentru copii nostrii, pentru sanatate si pentru loc de joaca..dar ma rog fiecare cu parerea si dorintele sale....referitor la dra andreea...succes in continuare si nu bagati in seama toate nimicurileeeee

ady
12 noiembrie 2012
vor spaga !!!

daca te duci sa iei in administrare aceste baze..ti se cere SPAGA !!! djts-ul..vrea spaga..primaria vrea spaga..toti vor spaga...asta e Constanta..Romania !!!

Clubaru revine,dar nu-si revine
12 noiembrie 2012
Pentru "cititor"

Trec peste faptul insignifiant ca "referitor la dra andreea",Andreea se scrie cu litera mare fiind nume propriu,nu inteleg in nici un fel de ce nu ati priceput ironia comentariului meu (o fi fost asa de fina !).Autoritatile locale incurajeaza cluburile prin "edilul "mascarici-prafarici,profesorii nu fac orele de sport avand alte preocupari,iar "celebra "Directie de Sport este pusa politic si are alte interese.Ce sa mai zic de parintii care isi indoapa copiii si in loc sa-i duca la sport le da bani de baruri si cluburi.Asta asteptam de la d-ra Andreea prin articolul scris,nu sa divagheze comunist si neprofesionist ca o activista cu propaganda de pe vremea comunistilor.

Răspuns la: parere
Adăugat de : cititor, 12 noiembrie 2012
referitor la "comunista" nu mi se pare relevant acest cuvant in contextul stirii respective..nu inteleg de ce ..sau poate ma fac ca nu inteleg ;...
cititor
12 noiembrie 2012
paote iti reviii totusi

incearca sa ne lamuresti care e partea comunista si care este partea cu propaganda , ca nu prea intelegem..asta e suntem cam grei de cap si cam analfabeti...luminati-ne dumneavoastra daca nu va cerem prea mult

Răspuns la: Pentru "cititor"
Adăugat de : Clubaru revine,dar nu-si revine, 12 noiembrie 2012
Trec peste faptul insignifiant ca "referitor la dra andreea",Andreea se scrie cu litera mare fiind nume propriu,nu inteleg in nici un fel de ce nu...
Next
12 noiembrie 2012
Gramatica ne omoara

"parintii care isi indoapa copiii si in loc sa-i duca la sport le da bani" In loc s-ai duca la sport , LE DAU bani...(ei este mai multi , pãrintii")

Adrian
12 noiembrie 2012
Poftim cultura

Tipic Romanesc. Nu poti sa spui sa sa faci ceva ca iti sar toti in cap. "Bai" oameni "buni" voi ce ati inteles din articolul asta? Primul comentariu este foarte pertinent daca voi sunte-ti limitati nu generalizati, mai cititi odata articolul inca odata comentariul poate asa o sa va dati seama ce a vrut sa spuna prin "comunist". In fine ..gramatica nu ne omoara ci gramatica a murit odata cu Pruteanu, limbajul este folosit pentru a exprima ceva atata timp cat eu inteleg este deajuns, gramatica este pentru "doctori" gen Ponta si Nastase. Fericire si Noroc va urez. PS: Articol foarte bun comentarii pertinente(unele).

miruna
12 noiembrie 2012
pe mazarica il doare la basca rosie de lamentarile voastre

nu il mai deranjati,v-am mai zis ,isi traieste tineretea netraita la timp:))

N
26 martie 2013
Mizerie de articol

In primul rand acest articol este o mizerie, nimeni nu va baga banii niciodata in acel "complex sportiv" iar cei care doar critica si aduc la lumina paragina complexului ar trebui mai intai sa se intereseze cum a ajuns asa, din cauza cui a ajuns asa, faptul ca este ingrozitor nu este vina oameniilor care inca mai tin in viata acea sala de sport, dar pentru a tine o sala de sport "singura sala de lupte in CONSTANTA " singura trebuie si investitie, iar sponsorii sunt din ce in ce mai multi, asta intr-o tema de ironie, intrebarea este alta, de ce nu ii se da complexul sportiv antrenorului de lupte pentru 49 de ani? se tot prelungeste pe cate 1 an , cui i-ar conveni sa investeasca niste banii in ceva ce nici nu e al lui mai mult de 1 an..?

Răspuns la: Pentru "cititor"
Adăugat de : Clubaru revine,dar nu-si revine, 12 noiembrie 2012
Trec peste faptul insignifiant ca "referitor la dra andreea",Andreea se scrie cu litera mare fiind nume propriu,nu inteleg in nici un fel de ce nu...

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0099 secunde