Ce "jocuri de culise" ascunde războiul Fin.Co.Ge.Ro - Primăria Constanța?

1184
Războiul dintre firma italiană Fin.Co.Ge.Ro și Primăria Constanța continuă cu noi acuzații și procese în instanță. Printre altele, reprezentanții societății ce poate pune lacăt pe conturile Primăriei de la malul mării susțin că se află în posesia unei înregistrări audio în care fostul primar Gheorghe Mihăieși este absolut conștient de jocurile pe care le face în favoarea primăriei… 

"Am intrat în posesia unei înregistrări audio în care dl. Mihăieși vorbește despre contractele noastre, despre care precizează că sunt perfect legale, că a avut acordul consilierilor să le semneze, dar că a recunoscut săvârșirea unor infracțiuni imaginare pentru a ajuta administrația Mazăre să se sustragă de la executarea hotărârilor judecătorești irevocabile - «Numai ca să vă ajut să vă scoateți banii de la nenorociții ăia» (n.r. - așa s-ar fi exprimat Gheorghe Mihăieși în discuțiile avute cu cei de la Primărie)", spun reprezentanții firmei Fin.Co.Ge.Ro. 

"Ni s-a încălcat dreptul la apărare!"

În ceea ce privește constatările Parchetului General, prin care se aduc critici anchetei făcute de procurorii constănțeni ce au dat rezoluția de NUP în dosarul în care fostul primar Gheorghe Mihăieși a fost cercetat penal, reprezentanții firmei italiene susțin că acestea sunt reale și corecte. 

"Ni s-a încălcat în mod flagrant dreptul la apărare, deoarece nu am fost citați și nu am fost audiați în acest dosar care privește contractele societății noastre (vi s-ar părea corect ca Parchetul să ceară anularea unui contract prin care ați dobândit un bun fără ca cineva să vă ceară măcar un punct de vedere?). Parchetul Tribunalului Constanța nu avea competența materială de a soluționa o cauză cu un așa-zis prejudiciu de 15 milioane de euro, deoarece astfel de prejudicii sunt date în competența exclusivă a DNA, prin prevederile Codului de Procedură Penală", mai spun reprezentanții Fin.Co.Ge.Ro. 

Zece ani de procese…

Societatea italiană a câștigat licitația publică internațională pentru cesionarea unor suprafețe de teren incluse în Planurile Urbanistice de Detaliu Faleză Nord și Eminescu la data de 23 mai 2000. La baza acestor contracte, au stat hotătârile nr. 76 și 77 din 24 februarie 2000 ale Consiliului Local al Municipiului Constanța, prin care au fost aprobate caietele de sarcini ale licitațiilor publice internaționale și modelul contractului de concesiune. În toate aceste documente, votate de consilierii locali, există prevederi clare cum că infrastructura va fi realizată de Municipiul Constanța. 

Timp de zece ani, cele două părți contractuale s-au luptat în instanță, firma italiană cerând judecătorilor ca Primăria să-și respecte obligațiile, să predea terenurile, să emită autorizațiile de construire și să facă lucrările de infrastructură - în principal consolidarea taluzului. 

"Abia în 2009, Primăria a recunoscut că nu dispune de capacitatea tehnică și financiară de a realiza infrastructura și ne-a încredințat execuția lucrărilor, fiind obligată în acest sens de o hotărâre irevocabilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție a României. În 2010, au fost emise și autorizațiile de construire, proiectul a fost naturalizat în acord cu planurile autorității locale de dezvoltare a coastei, iar Primăria a angajat mai multe firme pentru a supraveghea lucrările", mai spun juriștii firmei italiene. 

S-a cerut și s-a obținut executarea silită a primăriei, iar în cel de-al doisprezecelea ceas, în disperare de cauză, a fost depusă plângerea penală împotriva fostului primar Mihăieși, nu musai pentru a fi tras acesta la răspundere, ci pentru a se obține, cumva, anularea unor pasaje din contractul încheiat între cele două părți…

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2445 secunde