Într-un top realizat de www.ListaFirme.ro

Concurs DIA Auto, desemnată drept cea mai bună școală de șoferi din județul Constanța

4883
8
DIA Auto, desemnată drept cea mai bună școală de șoferi din județul Constanța - c9fbf64b4fc0f9c54754262003c7d798.jpg

Articole recomandate

Școala de șoferi DIA Auto a fost desemnată cea maibună firmă din județul Constanța în domeniul ei de activitate, potrivit unui top realizat de www.ListaFirme.ro în baza datelor de bilanț raportate în anul 2009.
Directorul școlii, Niculae Dicu, spune că această recunoaștere este una bine-meritată, pe măsura investițiilor și performanțelor, recunoscând însă că anul ce stă să se încheie a fost, pe departe, cel mai greu.
Criza economică și-a spus cuvântul și în domeniul școlilor auto, reducând numărul de cursanți aproape spre jumătate. Însă, perioada grea abia de acum urmează, spune Dicu, îndemnându-i pe constănțeni să se grăbească dacă vor să își ia permis, deoarece de la 1 ianuarie 2010 prețurile școlilor de șoferi vor exploda. "Oamenii trebuie să afle că dacă nu vin la școala de șoferi până la 1 ianuarie 2010 vor avea mult de pierdut, financiar vorbind. De la începutul anului viitor, prețurile se vor dubla cel puțin. Dacă acum școala de șoferi, pentru categoria B, costă 800 de lei, de la anul ea va fi între 1.500 și 2.000 de lei. La profesioniști va costa probabil 4.000 de lei. Așa că acum e momentul pentru cei care vor să își ia permis", ne-a declarat Niculae Dicu, directorul Școlii de șoferi DIA Auto.
În plus, și modalitatea de obținere a dreptului de a conduce un autoturism pe drumurile publice s-a schimbat. De acum încolo, cei care vor permis trebuie mai întâi să facă pregătirea teoretică, urmând ca în urma unui examen să obțină un atestat, pe baza căruia vor putea trece la orele de conducere. Abia după ce termină și pregătirea practică, elevul va susține sala și traseul cu Poliția. Asta înseamnă că școala de șoferi va dura mai mult timp deoarece cele două module de pregătire nu se vor mai putea face simultan și va presupune două testări la partea teoretică.

Multe școli se vor desființa
Ordinul 1019 al Ministrului Transportului care reglementează activitatea în domeniu, atât de hulit de majoritatea școlilor de șoferi și instructorii independenți în același timp, este întâmpinat cu mulțumire de conducerea DIA Auto. Directorul școlii de șoferi spune că deși noile norme sunt foarte stricte, ele sunt menite a face ordine pe piață.
"Nu ne îngreunează deloc activitatea acest ordin, ci el este binevenit. Chiar dacă presupune costuri mai mari. Cine vrea să vină la o școală de șoferi civilizată, dotată cu 24 de calculatoare, laboratoare de legislație și psihologie, simulatoare, cine vrea să învețe într-adevăr șoferie vine la noi. DIA Auto este cea mai bună școală de șoferi din județ, atât la investiții, număr de angajați – 23 de instructori angajați cu carte de muncă, 23 de autoturisme proprii pentru toate categoriile, cât și la promovabilitate. Deși la nivelul Poliției se înregistrează o promovabilitate medie de 22%, la noi nu a existat niciodată o promovabilitate mai mică de 53%. Mai exact, elevii noștri chiar iau permisul și nu fac școala degeaba", a mai adăugat Niculae Dicu.
Potrivit reprezentanților DIA Auto, noile norme vor reduce numărul școlilor de șoferi din județul Constanța la cel mult jumătate deoarece cele mai multe nu vor putea face față exigențelor legii. "Noile norme fac ordine și astfel va scădea numărul școlilor de șoferi de la 48 la cel mult 20. Acum, cine nu va avea minimum două mașini, cine nu va avea infrastructură (săli de curs, laboratoare etc.) nu va mai primi autorizare. Din datele noastre, în Constanța vor mai rămâne doar două școli pentru șoferii profesioniști", a declarat directorul societății DIA Auto.

Comentează știrea

Mirela
5 septembrie 2011
Scoala de soferi pe masina cu cutie automata

Am cautat toata Constanta sa fac scoala pe masina cu cutie automata si chiar am gasit .Este extraordinar de usor de condus.Doar o singura masina in tot judetul?Masina cu cutie automata e deja viitorul,mai ales in aglomeratia de zi cu zi.Firma Doriami D@D,instructor Tudor Dorel,nr telefon 0722173390 este exceptionala,ofera ore de conducere si ore de legislatie rutiera.

Adytza
25 octombrie 2011
Scoala de soferi DIA AUTO

Eu am facut scoala de soferi la Dia Auto cu dl. Izet pe KIA si la teoreie a fost dl. Cristi cel care ne-a indrumat. Toti cei care am fost atat la cursurile teoretice ca la alea practice toti se duc am luat din prima. Oamenii s-au purtat foarte frumos si recomand DIA AUTO tuturor. Nu stiu daca au un site ceva, dar cred ca au. Am sa revin cu detalii.

Nicoleta
25 octombrie 2011
Scoala de soferi DIA AUTO are si site

Pentru Adytza: Scoala de soferi DIA AUTO are si site ca de acolo ma-m informat cu una alta. Site-ul lor e http://www.dia-auto.ro Sper sa nu se stearga comentariul pe motiv de reclama ... dar asta e.

prenume
18 aprilie 2012
....

departe de adevar, difera realitatea mult cel putin la proba practica se face economie maxima de motorina si o sedinta dureaza cel mult 20 de minute si nu apuci sa faci decit citeva pe motiv ca astia sunt bani.

Anonymous
19 aprilie 2012
reclamatie

da si se mai cere si 10 litri de motorina plus rovinieta pe o saptamina daca ziua de examen nu este miercurea ,mi se pare cidat cel putin mie acuma nu stiu daca este ok?

diles
7 septembrie 2012
aiurea

la cursurile teoretice pt. cat c,d se fac doar chestionare...instructorul nu preda/explic...doar daca se cere...la pregatitrea practica te trezesti la volanul ditamai camionului direct an trafic...diferenta gabaritica de la un turism la un camion fiind ceva cam substantiala...:)

PT NR. 1, 2 SI 3
4 iulie 2013
SUNTETI NISTE TEPARI DE LA DIA

NR. 1, 2 SI 3 VRETI SA INDUCETI IN EROARE. DIA AUTO ESTE O SCOALA COMUNISTA CU O GRAMADA DE INCULTI SI TEPARI. COMENTARIILE DE L 3, 4, 5 SI 6 ARATA ADEVARATA FATA A SCOLII DE SOFERI DIA. SI TOTUSI NU AU ARATAT TOATE LUCRURILE PENALE.

Marin
29 martie 2017
Bani degeaba

Nu-și fac treaba la cat cer.pentru cat.c nu faci simulări pe calculator, orele din contract sunt doar un sfert din cate ar trebui să fie, la conducere camion ore puține.Nu-si merita nici jumate din bani.Lumea nu a auzit de opc și merge înainte și sunt păcăliți pe banii lor. Bine zis "țepari comuniști".

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9188 secunde