Sute de polițiști, jandarmi și militari de la ISU Dobrogea vor veghea ca alegerile să se desfășoare corect

383
Sute de polițiști, jandarmi și militari de la ISU Dobrogea vor veghea ca alegerile să se desfășoare corect - 3a74864c593d71aa5eec4da27f11768f.jpg

Articole de la același autor

Peste 500 de polițiști constănțeni sunt implicați în această perioadă în asigurarea măsurilor de ordine publică în zona a 125 de secții de votare de pe raza județului Constanța. Totodată, peste 250 de militari ai Inspecto-ratului de Jandarmi Județean Constanța sunt angrenați în asigurarea măsurilor de ordine publică și de pază a secțiilor de votare, a spațiului de depozitare a buletinelor de vot și a Biroului Electoral Județean. În plus, conducerea inspectoratului și alți ofițeri asigură buna funcționare a Comandamentului Operațional și a grupei operative constituite la nivelul structurilor Ministerului Administrației și Internelor, pentru buna desfășurare a procesului electoral la nivelul județului Constanța.
În conformitate cu prevederile legale, jandarmii asigură paza Biroului Electoral Județean (BEJ) și a secțiilor de votare și mențin ordinea publică la BEJ și la 99 de secții de votare din Năvodari, Ovidiu, Constanța, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinești, Medgidia, Cernavodă, Hârșova, Peștera, Ciobanu, Mihail Kogălniceanu.
Concomitent cu celelalte misiuni specifice Jandarmeriei Române, în perioada 21 - 23 noiembrie, aproximativ 230 de luptători din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile "TOMIS" vor participa, alături de celelalte structuri ale Ministerului Administrației și Internelor, la menținerea unui climat de normalitate, ordine și siguranță publică, pe timpul desfășurării alegerilor prezidențiale, în județele Constanța,Tulcea, Ialomița și Călărași.
În ceea ce-i privește pe polițiștii de frontieră din cadrul IJPF Constanța, ei vor executa misiuni privind ordinea și siguranța publică la secțiile de votare arondate, în 34 de localități din județul Constanța.
De asemenea, în perioada alegerilor prezidențiale, forțe din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța vor fi alături de celelalte structuri județene ale MAI și vor acționa conform atribuțiilor ce le revin prin lege, pentru desfășurarea alegerilor în condiții de ordine și siguranță publică. Pentru această misiune, conducerea inspectora-tului a stabilit ca peste 500 de cadre să asigure paza și ordinea la cele 123 de secții de votare care au fost atribuite ISU "Dobrogea".
În altă ordine de idei, pentru prima dată în țara noastră s-a creat posibilitatea sesizării la 112 a faptelor care încalcă legea electorală. Astfel, în ziua alegerilor, în dispeceratele de urgență 112 se vor afla persoane specializate pentru preluarea apelurilor de natură electorală fără a fi afectată capacitatea de gestiune a apelurilor de urgență.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6046 secunde